Liefhebbers van erfgoed halen in Henegouwen hun hartje op. Kunststeden, musea, kastelen en kerken: hier vind je eeuwenoud Unesco Werelderfgoed en een feeërieke folklore. Maar naast al dat historische geweld zijn er ook heel wat trendy adresjes. Tijd om een stop te maken in Bergen city voor een culturele teambuilding!

La Vie Moderne: shopping the modern life

In de oude binnenstad van Bergen kan je er niet langs kijken. De imposante gevel en etalage van La Vie Moderne zuigen je weerloos naar binnen. Daar wacht je een kleurrijk universum vol trendy meubels van o.a. Kartell en Quinze en Milan, onweerstaanbare accessoires en verdomd handige gadgets. Dit is een hotspot voor designfanaten!

La Vie Moderne, rue des Fripiers 19, 7000 Bergen, www.laviemoderne.be

Texas coffee house: proeven van een échte americano

Bergen is hot. Zelfs de Atlantische Oceaan was niet diep genoeg voor het Amerikaanse koppel Roberts. Ga voor een koffietasting als teambuiling. Geniet in hun koffiebar van het handbereide zwarte goud en typische Amerikaanse desserts (de homemade brownies moet je proeven!). Bovendien is dit coffee with a cause: het koppel zette een crowdfunding op voor slachtoffers van mensenhandelaars. Hier doe je dus een dubbele goede zaak. Yihaa!

Texas Coffee House, rue d’Havré 34, 7000 Bergen, facebook.com/texascoffeehousebelgium

La Madeleine: een verrukkelijke vis op het land

Je zou het niet meteen verwachten in een streek met vlees- en wildspecialiteiten. Maar bij La Madeleine smul je in een voormalige brouwerij van … alles wat de zee te bieden heeft. Sluit je teambuilding af met de Plat Fruits de Mer, want die is hier le-gen-da-risch. Voor de rest is er geen vaste kaart, alleen geniale seizoensgebonden suggesties van de chef. Dit is dé visreferentie van de buurt.

La Madeleine, rue de la Halle 42, 7000 Bergen, www.lamadeleine.be

Genoten van je teambuilding in het culturele en trendy Bergen? Deel je foto’s en tag ons op Instagram met @asaphrgroup.


Lees meer Enjoy your Breaks

Enjoy your Break! Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen