Ga je binnenkort een weekendje uitwaaien aan de Belgische kust? Lange strandwandelingen maken, flaneren op de zeedijk, ontspannen op een gezellig terrasje, … Zalig! Maar naast de traditionele to-do’s zijn er nog heel wat andere dingen te ontdekken in onze Westhoek. Dit zijn onze bijzondere Asap-tips.

Uitwaaien tussen oneindige duinen in natuurgebied Ter Yde

Even écht uitwaaien aan de Vlaamse kust? Trek je dan terug in Ter Yde, een uitgestrekt duinencomplex van 260 hectare. Je stapt of trapt er langs gemarkeerde routes door een grote variatie aan duintypes: mosduinen, open graslanden, duinpannen, stuivende duinen, duinbossen en zoveel meer. In het kerngebied ontdek je zelfs een imposant natuurreservaat van 80 hectare dat zich uitstrekt tussen strand en polder. Hier ontsnap je gegarandeerd aan alle drukte!

Ter Yde, ingang langs de Kustbaan, Albert I-laan, 8670 Oostduinkerke, www.natuurenbos.be/teryde

Stappen en trappen tussen culinaire toppers

Zin in een fiets- of wandeltochtje? Neem dan eens de culinaire routes die je langs de meest inspirerende plekjes in de Westhoek loodsen. Zoals de Heuvellandse Piconfrontatie. Tijdens een zalige tocht door het landschap maak je enkele pitstops voor een degustatie van het populaire bittere aperitief Picon, vaak gecombineerd met bier of wijn. In Poperinge neemt een muzikaal duo je mee voor een smakelijke Lekkerbekkentocht door de binnenstad. Veurne kan je op een originele manier ontdekken tijdens een culinaire erfgoedwandeling of kastelentocht. Alle calorieën stap of trap je er zo weer af! Enjoy!

Culinaire fiets- en wandelroutes, meer info op www.toerismewesthoek.be

In Flanders Fields Museum: een woelig verleden herbeleven

Ga even terug het binnenland in voor een pakkend bezoek aan Ieper. Zelfs na 100 jaar blijven de oorlogsverhalen hier nazinderen. De kostprijs van de strijd was dan ook hoog: 600 000 zielen verloren er hun leven in de frontlinie. In het In Flanders Fields Museum maakt een nieuwe expo indruk op jong en oud met pakkende verhalen en de meest moderne multimediatoepassingen. Het museumparcours brengt je ook bij het Belfort, waar je uitkijkt over de omliggende slagvelden. Je beleeft er de verwoestende oorlog alsof je er zelf bij was.

In Flanders Fields Museum, Lakenhallen, Grote Markt 34, 8900 Ieper, 057 23 92 30, www.inflandersfields.be

Met deze tips krijgt jouw weekend in de Westhoek een nieuwe dimensie. Ken jij zelf ook nog inspirerende plekjes in West-Vlaanderen, die wij dringend moeten ontdekken? Laat ze ons weten via marketing@asap.be. Enjoy your Weekend!


Meer tips voor een dagje uit?


Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen