Een weekendje weg in eigen land? De provincie Luik heeft alles wat je nodig hebt: veelzijdige landschappen, historisch en industrieel erfgoed, imposante kastelen, culinaire specialiteiten, wereldvermaarde spa’s, fenomenale attracties en avontuurlijke dierenparken. Onze Asap-medewerkers kozen alvast enkele bijzondere adressen.

Genieten van een beestenboel in Forestia

Misschien niet zo bekend, maar een aanrader van formaat: Forestia Wildpark moet je gewoon ontdekken! In dit 40 hectare grote dierenpark in de prachtige Belgische Ardennen vlakbij Spa leven meer dan 300 Europese diersoorten zij aan zij. Beren, lynxen, bizons, herten en wolven: je staat hier oog in oog met grote roofdieren en andere wilde en tamme dieren. Even bekomen van de beestenboel? Installeer je in de Forest’Bar in het midden van het bos en geniet van lekkere streekgerechten. Zijn de klein mannen erbij? Die kunnen zich achteraf uitleven in de grote speeltuin, die zelfs speel-proof is voor de allerkleinsten.

Forestia, rue du Parc 1, 4910 Theux, 087 54 10 75, www.forestia.be

Genieten van luxueuze me-time in Chaudfontaine

Nood aan me-time? In Chaudfontaine vind je daarvoor de perfecte plek. Hier pronkt Le Château des Thermes, een luxueus kasteelhotel met sublieme wellnessfaciliteiten. Boek een sfeervolle kamer of een majestueuze suite en geef je over aan de speciale behandelingen met bronwater of een hotstonemassage. In de sauna’s, het binnen- en buitenbad, de zentuin en het Turks stoombad kom je helemaal tot jezelf. Geniet van het gezonde lunchbuffet of dineer ’s avonds in stijl in de loungebar. Enjoy!

De Thermen van Chaudfontaine, Le Château des Thermes, rue Hauster 9, 4050 Chaudfontaine, 04 367 80 67, www.chateaudesthermes.be

Citytrippen in het groen in Luik City

Tijd om de provinciehoofdstad van een heel andere kant te ontdekken. Vanuit het drukke stadscentrum geniet je niet alleen van cultuurhistorische en architecturale hoogstandjes. Het is de start van een onverwachte natuurwandeling langs les Coteaux de la Citadelle. Oude geplaveide straatjes en middeleeuws aandoende trappen leiden je door weilanden en bossen langs historische sites op de stadsheuvels (oude kloosters, muren en de befaamde trappen van de Montagne de Bueren) en trakteren op fascinerende vergezichten. Op zoek gaan naar groen en rust in het midden van een bruisende stad: dit is de ultieme citytrip!

Les Coteaux de la Citadelle, Dienst Toerisme, Quai de la Goffe 13, 4000 Luik, 04 221 92 21, www.visitezliege.be

Met deze tips krijgt jouw weekend in de provincie Luik een nieuwe dimensie. Ken jij zelf ook nog inspirerende plekjes in Luik, die wij dringend moeten ontdekken? Laat ze ons weten via marketing@asap.be. Enjoy your Weekend!


Lees meer

Enjoy your Break! Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek hier

Meer blogartikels lezen