Als magazijnier sta je in voor de ontvangst en opslag van goederen in het depot. Je kunt op tal van afdelingen binnen het magazijn werken. Denk maar aan packing, picking, shipping, … Of inbound, net als Sejad.

Sejad schetst zijn werkdag als magazijnier bij Avnet

De logistieke wereld was Sejad tot voor kort nog totaal onbekend. Maar enkele maanden geleden solliciteerde hij dankzij Asap bij het distributiebedrijf Avnet in Tongeren en kon hij er meteen aan de slag als magazijnier. Sterker nog: intussen kreeg hij zelfs een Avnet contract aangeboden. “Ik doe het enorm graag. En als je iets graag doet, vliegt de tijd zo voorbij!”, klinkt het enthousiast.

Wat doet een magazijnier bij Avnet?

Als ik de vroege shift heb, gaat om stipt vier uur ’s morgens mijn wekker af. Dan spring ik onder de douche en ontbijt ik in alle stilte, om tegen twintig na vijf de bedrijfsparking op te rijden. Het is maar vijf minuutjes, gelukkig! Dan heb ik nog een half uurtje om mijn overjas en werkschoenen aan te trekken, te tikken en nog wat te kletsen met collega’s.

Elke werkdag begint met een korte vergadering. De teamleider brengt ons op de hoogte van het aantal lijnen of stukken dat er de dag voordien werden ingeboekt, maar evengoed hoeveel paletten er zijn binnengekomen. Nadien is het tijd voor het échte werk: iedereen neemt plaats achter zijn computer en het inboeken kan beginnen.

Tijd voor een eerste pauze. Meestal haal ik buiten even een frisse neus, en werk ik snel een koek naar binnen om de honger te stillen (lacht). Om precies 10u28 is het middagpauze. Best vroeg voor de doorsnee mens, maar als je om vijf uur al begint, komt de lunch net op tijd.

Na de dagelijkse updates staat er elke maand een evaluatiegesprek met mijn supervisor op de agenda. Dan kijken we of ik al mijn targets heb gehaald, en of ik me nog goed voel op de werkvloer. Dankbare gesprekken, waarin er open en eerlijk gecommuniceerd wordt. In beide richtingen.”

Opnieuw mijn target vlot gehaald! Normaal gezien moet je op één dag minstens 104 stukken controleren, maar zo nu en dan haal ik er 120, soms 130. In de vakanties, als de jobstudenten ons komen vergezellen, kan het zelfs oplopen tot 200. Mijn record? 294, met de hulp van een uitpakker natuurlijk (lacht). Dan is het nog snel uitchecken en polsen bij de collega’s of zij hun targets hebben gehaald, om vervolgens naar huis te gaan..

Ik ging in eerste instantie een week bij Avnet werken. Intussen heb ik een Avnet contract.

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod