“Het maakt niet uit of de kat nu wit of zwart is, als hij maar muizen vangt”, zo sprak een vroegere Aziatische leider ooit. Vrij vertaald naar de HR-wereld: competenties, kennis en werkgoesting overstijgen nationaliteiten. Dat hebben we bij Asap goed begrepen. Asap staat voor diversiteit: wij halen het beste uit mensen, los van afkomst, ras of huidskleur. En die openheid zetten we de jongste weken in de verf met twee projecten.

België kampt met een hardnekkige lijst knelpuntvacatures. Heel wat bedrijven speuren bijvoorbeeld vruchteloos naar een operator of heftruckchauffeur. Daarom verruimt Asap haar blikveld en gaan we op zoek naar internationaal talent. Enerzijds matchen we erkende vluchtelingen en bedrijven, anderzijds speurt onze afdeling Asap International’ naar internationale werkkrachten.

Pop-up Uitzendboulevard helpt vluchtelingen aan een job

De jongste maanden streken vluchtelingen uit conflictgebieden neer in onze steden en gemeenten. De bagage van deze nieuwe landgenoten biedt onverwachte kansen voor de arbeidsmarkt. Heel wat ondernemers kampen namelijk met openstaande vacatures: voor hen zijn erkende vluchtelingen met een gepaste opleiding en de juiste ervaring een zegen. Vanuit die overtuiging bundelden Stad Antwerpen, de VDAB, het OCMW en de integratiedienst Atlas hun krachten rond de integratie van erkende vluchtelingen op de Antwerpse arbeidsmarkt.

Daarbij sloegen ze ook de brug naar werkgevers. Dat gebeurde met name op de Pop-up Uitzendboulevard, waaraan Asap enthousiast deelnam. Uitzendconsulenten en arbeidsbemiddelaars gingen er uitgebreid met elkaar in gesprek. Het resultaat? We konden heel wat contacten leggen, afspraken maken, en jawel… vacatures invullen.

Bekijk hier de video!

Asap International zet eerste stappen in Polen

Knelpuntvacatures liggen ook aan de basis van een tweede initiatief. Bij Asap leveren we serieuze inspanningen om deze vacatures in te vullen, zoals gratis opleidingen (via erkende opleidingscentra). Maar zelfs dan vinden we niet altijd een oplossing in eigen land. Daarom speurt onze nieuwe divisie Asap International voortaan naar buitenlands talent.

In eerste instantie wendden we de blik naar Polen. Onze consulenten regelen alles van A tot Z. Van de screening van de kandidaten, het vervoer tot de huisvesting en de administratieve begeleiding. Kortom, ze zorgen ervoor dat alles wettelijk in orde is en deze gemotiveerde werkkrachten zich kunnen focussen op hun nieuwe job. Uiteraard blijven we er in eigen land ook alles aan doen om knelpuntvacatures in te vullen.

Update: ondertussen is Asap International actief in andere landen in Europa.

Worstel je met knelpuntvacatures?

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen