ASAP HR Group ondertekende in 2018 samen met 36 andere Limburgse ondernemingen opnieuw het Charter voor Techniekpromotie. Een opmerkelijk project waarbij de bedrijfswereld het tekort aan goede technisch geschoolde krachten grondig aanpakt. Hoe? Door jongeren warm te maken voor techniek!

Stimuleren van jong technisch talent

"Techniekpromotie is een initiatief van Voka-Kamer van Koophandel en de Provincie Limburg, onder het peterschap van diverse Limburgse ondernemingen. Met het project proberen we de instroom in technische studierichtingen te verhogen. Dat doen we door technisch talent op jonge leeftijd te stimuleren. Tegelijkertijd sensibiliseren we ouders en leerkrachten en laten we hen kennis maken met de boeiende toekomstperspectieven in de technische sector.”

Groeikansen

Daarnaast staan toffe bedrijfsbezoeken met inspirerende verhalen uit de technische sector op de agenda. Peter Kleynen: “De betrokkenheid van het Limburgse bedrijfsleven is cruciaal. Ondernemingen zoals ASAP laten jongeren spelenderwijs proeven van techniek en technologische toepassingen. Een initiatief waar de Limburgse industrie op termijn alle belang bij heeft en dat ongetwijfeld groeikansen biedt!”

Lees meer: Techniekpromotie geeft technische profielen groeikansen


Vind jouw job in de techniek!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen