Je eindexamens achter de rug en genoten van een laatste vakantie als student? Of ben je je nog door de laatste herexamens aan het worstelen? In elk geval: die eerste professionele stappen komen eraan.

Het eerste punt op je agenda: de zoektocht naar een leuke job. Vacatures worden de komende tijd jouw favoriete lectuur. Maar hoe pak je die jobsearch aan? Waar start je? Waarmee moet je rekening houden? Hoe optimaliseer je je kansen op die eerste job?

Schakel hulp in van professionals

Eén goudgele raad: stort je niet blindelings op de arbeidsmarkt. Pak het meteen efficiënt aan. Laat je bijstaan door onze Asap-uitzendconsulenten. Het zijn stuk voor stuk professionals met jarenlange ervaring op de arbeidsmarkt. Die weten wat er leeft en beweegt. Die duidelijk zicht hebben op opportuniteiten en kansen. Die je overladen met nuttige tips en advies. En die enthousiast werk maken van een leuke job voor jou.

Verhoog met Asap je kansen op die eerste job

De beste professionele start? Die maak je met Asap.

  1. Asap garandeert een uitgebreid aanbod van bedrijven waar het goed is om te werken.

  2. Geniet van goede arbeidsvoorwaarden: onze Asap-consulenten verdedigen je belangen.

  3. Vind een job die je op het lijf geschreven is door een accurate intake. Wat zijn je talenten? Waarin ben je sterk? Wat zijn eventuele werkpunten?

  4. Profiteer van onze expertise. Onze uitzendconsulenten geven je gerichte tips zodat je een job vindt die helemaal bij je past.

  5. Ga asap aan de slag, doe die broodnodige ervaring op en vul je cv aan met interessante uitdagingen.

  6. Werk in een veilige omgeving. Dat is een absolute prioriteit voor Asap. Het hele jaar door informeren wij werkgevers en onze uitzendkrachten via affichecampagnes. Zo proberen we arbeidsongelukken tot 0 te reduceren.

Werken via Asap geeft je overduidelijk een voetje voor. Wist je bovendien dat vele vacatures leiden tot een vast contract?

In twee stappen naar die eerste job

Ga direct aan de slag met je zoektocht naar die eerste job.

Stap 1: maak op Asap.be je persoonlijk profiel aan. Met dat profiel solliciteer je in 1 klik op alle vacatures die je selecteert. Gedaan met eindeloos je gegevens invullen en je cv toevoegen. Je solliciteert online, waar je wil, wanneer je wil. Je slaagkansen verhogen? Vervolledig dan je profiel met alle relevante informatie. Want een gedetailleerd profiel is een sterk profiel.

Stap 2: maak een afspraak bij het Asap-kantoor in je buurt en maak kennis met onze uitzendconsulenten. Die krijgen zo een goed beeld van je persoonlijkheid en talenten. Zodat ze sneller een match kunnen maken voor een geschikte vacature. Tip: neem alvast een selectie mee van jobs die je vond via onze site. Dan krijg je meteen gericht advies van onze consulenten. En ben jij weer enkele stappen dichter bij die eerste job.

Veel succes!

En … Enjoy your (first) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen