Zomervakantie betekent voor vele onder ons een welverdiende vakantie. Een belangrijk aspect wanneer je met vakantie vertrekt, is dan ook het opstellen van je out-of-office. Maar wat zet je nu wel – of net niet – in zo’n bericht? Wij overlopen voor jou alvast enkele mogelijkheden.

Professionele out-of-office

Voor de meeste onder ons moet zo’n bericht vooral zijn doel bereiken: anderen op de hoogte brengen van je afwezigheid en ze verder helpen gedurende de tijd dat je er niet bent. Communiceer duidelijk bij wie de verzender terecht kan en ook wanneer je terug beschikbaar bent. Verwacht je mails in meerdere talen? Dan is het aangeraden om je out-of-office in verschillende talen te voorzien. Het onderstaande voorbeeld gebruiken wij standaard bij Asap.

Voorbeeld:

Beste,

Ik ben niet op kantoor.
Ik heb uw e-mail goed ontvangen maar kan hem helaas op dit ogenblik niet beantwoorden.
Voor dringende zaken kan u bellen met (contactpersoon, contactgegevens)
Op (datum) zal ik terugkomen op het door u gestuurde e-mailbericht.
(naam en functie)

Persoonlijke out-of-office

Wil je toch iets extra toevoegen? Dan kan je je out-of-office persoonlijker maken. Afhankelijk van je doelgroep kan je het bericht informeler maken of je kan vermelden waarom je even niet beschikbaar zal zijn.

Voorbeeld:

Beste,

Dit is een persoonlijk bericht om je te laten weten dat ik tot en met (datum) (van een paar dagen vrij geniet / even op vakantie ben /een unieke ervaring opdoe / mijn droom verwezenlijk / aan het opladen ben /...).
Maar ik wil je graag helpen! Daarom kun je tot die tijd bij (contactpersoon, contactgegevens) terecht. Als het even kan wachten, dan kom ik graag zelf op jouw mail terug.
Voel je in de tussentijd vrij om mij te volgen via (social media, website, blog).

Fijne dag nog en tot (datum)!
(naam en functie)

Originele out-of-office

Misschien wil je deze zomer wel eens een andere pad bewandelen en zoek je naar een originele, leuke manier om je doelgroep in te lichten? Dat kan! Zorg er wel steeds voor dat de belangrijkste informatie nog vermeld wordt.

Voorbeeld:

Hello,

Your email just reached the most de-stressed mailbox from Western-Europe!
I'll check my mailbox on irregular moments till (datum).
Don't hesitate to contact me on my mobile by SMS or feel free to challenge my colleague (contactpersoon, contactgegevens) with your question!
(naam en functie)

Hoe persoonlijk en origineel je kan zijn in je out-of-office hangt natuurlijk af van je doelgroep, je functie en het bedrijf waarvoor je werkt. Wat je dus ook kiest, zorg er in elk geval voor dat het gepast blijft!

Enjoy your Holiday!

Vind jouw droomjob.

Ontdek ons aanbod