Stel je voor dat je elke dag met een brede glimlach en een dosis energie naar je werk gaat, helemaal zin hebt in wat je gaat doen. Klinkt als een droom? Echt niet! Met een beetje inzicht en de juiste aanpak kan jij dit voor elkaar krijgen. En wij hebben alvast wat tips voor je om wat meer 'enjoy' in je werkdag te krijgen. 

1. Blijf jezelf upgraden!

Pak eens een toffe workshop mee, volg een online cursus of ga naar een seminar. Het is niet alleen superhandig (want hey, je wordt er beter van in je vak), maar het geeft je ook een kick. Plus, het maakt je nóg interessanter voor je huidige baas of toekomstige werkgevers.  

Waar vind ik workshops en seminars? 

  • Eventbrite: Dit platform biedt een breed scala aan evenementen, waaronder workshops en seminars, in verschillende steden in België. 

  • LinkedIn: Houd de evenementenpagina in de gaten voor relevante workshops in je vakgebied. 

  • Universiteiten en hogescholen: Veel onderwijsinstellingen bieden openbare lezingen en workshops aan. 

  • Branche-specifieke websites: Afhankelijk van je vakgebied zijn er vaak websites die evenementenkalenders hebben. 

  • Netwerken: Vraag rond in je professionele en persoonlijke netwerk. De beste netwerkevenementen zijn niet per se de bekendste. 

2. Feedback is je vriend

Stel je voor dat je met een pluk spinazie tussen je tanden rondloopt en niemand zegt er iets van. Da's toch awkward? Wel, zo werkt het ook met je werk-skills. Soms heb je een klein duwtje of een tip nodig om je werk te verbeteren.

Dus, wees niet verlegen en vraag je collega's, je baas of je team gewoon hoe je het doet. En oké, niet elke feedback is altijd even leuk om te horen, maar zie het als gratis advies om nog beter te worden in je job. Win-win, toch? 

3. Belofte maakt schuld

Niets is zo vervelend als iemand die z'n beloftes niet nakomt, toch? Dus als je iets belooft, zorg dan ook dat je het doet. Daarmee laat je zien dat mensen op je kunnen rekenen.  

Want geef toe, je voelt je veel beter als je alles op orde hebt en anderen op je kunnen bouwen. Dus, beloof niet zomaar wat, maar zorg dat je je woord waarmaakt. Zo simpel is het! 

4. Zorg zelf voor de goede vibes op het werk

Omring je met die collega's die altijd een glimlach op hun gezicht hebben en een positieve vibe meebrengen. Geloof me, die goede vibes zijn aanstekelijk en voor je het weet wordt je werkdag een stukje leuker.

En mocht er iemand zijn die de sfeer probeert te verpesten, laat je dan niet meeslepen. Jij kiest voor de leuke vibes! Dus, high five die positieve mensen om je heen en let's make work fun again! 

5. Zet werk-privébalans op de eerste plaats

Ken je dat, wanneer je het gevoel hebt dat je leven alleen maar draait om werken? Niet oké! Het is superbelangrijk om ook tijd te hebben voor jezelf, je familie en vrienden, of gewoon kunnen genieten van een avondje Netflix. Als je een goede balans hebt tussen je job en je vrije tijd, dan zit je veel beter in je vel en heb je ook minder stress. Flexibiliteit is key! Als je zelf bepaalt wanneer je werkt en wanneer niet, dan heb je veel meer ruimte om te genieten van de andere dingen in het leven.  

Als je in een ploegensysteem of een ander strikt regime werkt, kan het lastig zijn om een goede work-lifebalans te vinden. Toch zijn er manieren om hiermee om te gaan. Probeer je vrije tijd zo efficiënt mogelijk in te delen door activiteiten te plannen die je energie geven. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Als je weinig vrije tijd hebt, is het nog belangrijker dat de tijd die je hebt, telt. Kies zoveel mogelijk voor activiteiten die je energie geven. 

6. Durf te springen en vier je overwinningen!

In je comfortzone blijven is makkelijk, maar daar gebeurt vaak ook weinig spannends. Dus, trek die stoute schoenen aan en waag eens een sprongetje! Tijd voor een nieuwe job, of voor die leuke opleiding! Is het je gelukt? Vier dit moment dan ook. Of het nu een grote overwinning is of een klein succesje, het is jouw momentje. En zelfs als het niet helemaal gaat zoals je hoopte, heb je het tenminste geprobeerd.  

En raad eens? Asap staat voor je klaar om je te helpen! Of je nu een actieve job zoekt of liever op kantoor werkt, interim of vast, wij vinden de job die jou laat glimlachen. Dus, waar wacht je nog op? Ga voor die job waarbij je elke ochtend denkt: "Yes, laat de dag maar beginnen!". 

Kort samengevat:

Genieten van je job is de key!

Je spendeert een groot deel van je leven op je werk, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je er fun in hebt, toch? Met de tips die je net hebt gelezen, zet je al flinke stappen in de goede richting. Blijf jezelf pushen en ga op zoek naar die lach tijdens je werkdag.  

Klaar voor de volgende stap in je carrière?

Neem contact op

Meer blogartikels lezen