Al je medewerkers aan het werk met een brede smile? Zeker een haalbare kaart! Met een beetje inzicht en de juiste aanpak krijg jij voor elkaar. Wij trakteren alvast op 6 makkelijk toepasbare tips voor meer 'Enjoy' op de werkvloer.

1. Blijf jezelf upgraden!

Ook jij kan blijven investeren in de beste versie van jezelf. Pik eens een toffe workshop mee, scherp je leiderschapskwaliteiten aan of ga naar een seminar. Het is niet alleen handig (want hey, je wordt beter in je vak), maar het geeft je ook een kick. Plus, het maakt jou een betere leidinggevende. En daar wordt jouw team ook beter van!

Waar vind ik workshops en seminars?

  • Eventbrite: Dit platform biedt een breed scala aan evenementen, waaronder workshops en seminars, in verschillende steden in België.

  • LinkedIn: Houd de evenementenpagina in de gaten voor relevante workshops in je vakgebied.

  • Universiteiten en hogescholen: Veel onderwijsinstellingen bieden openbare lezingen en workshops aan.

  • Branche-specifieke websites: Afhankelijk van je vakgebied zijn er vaak websites die evenementenkalenders hebben.

  • Netwerken: Vraag rond in je professionele en persoonlijke netwerk. De beste netwerkevents zijn niet per se de bekendste.

2.Feedback is je vriend

Stel je voor dat je met een pluk spinazie tussen je tanden rondloopt en niemand zegt er iets van. Een beetje gênant, toch? Wel, zo werkt het ook met je coaching skills. Soms heb je een klein duwtje of een tip nodig om je team beter te kunnen sturen.

Dus, durf te vragen hoe je het doet. En oké, niet alle feedback is leuk om te horen, maar zie het als gratis advies om nog beter te worden in je job. Win-win, toch?

3. Belofte maakt schuld

Niets is zo vervelend als iemand die z'n beloftes niet nakomt, toch? Dus als je iets belooft, zorg dan ook dat je het doet. Daarmee laat je zien dat mensen op je kunnen rekenen.

Want geef toe, je voelt je veel beter als je alles op orde hebt en anderen op je kunnen bouwen. Dus, beloof niet zomaar wat, maar zorg dat je je woord waarmaakt. Zo simpel is het!

4. Zorg zelf voor de goede vibes op het werk

Lead by example. Begin de dag dus altijd met een glimlach en verspreid positieve vibes waar je ook komt.

Medewerkers die het zonnetje in huis zijn? Die moet je koesteren! Vertel hen dat je die positieve mindset apprecieert. Geloof ons, goede vibes zijn aanstekelijk en voor je het weet wordt elke werkdag een stukje leuker voor iedereen.

Merk je dat een onderliggend probleem de sfeer doet kelderen? Laat het niet aanslepen en moedig je medewerkers aan om open kaart te spelen.

5. Zet werk-privébalans op de eerste plaats

Heb je soms het gevoel dat je leven alleen maar draait om werken? Niet oké! Het is belangrijk om ook tijd te hebben voor jezelf, je familie en vrienden, of gewoon kunnen genieten van een avondje Netflix. Als je een goede balans hebt tussen je job en je vrije tijd, zit je veel beter in je vel en heb je ook minder stress. En een ontspannen attitude straal je ook uit naar anderen.

Ook voor je medewerkers wordt een goede work-lifebalans steeds belangrijker. Erken dit gevoel, toon begrip en stel je flexibel op. Wedden dat zij zich ook flexibeler zullen opstellen naar jou?

6. Vier je overwinningen!

Een beetje cliché, maar ‘Work hard, play hard’ verricht wonderen voor de groepsdynamiek. Een belangrijke deadline gehaald of een teamproject succesvol afgerond? Dat schreeuwt om een feestje met je team. Of het nu om een grote overwinning of om een klein succesje gaat, dit is jullie gloriemoment. Laat het niet onopgemerkt passeren!

Kort samengevat:

Jij hebt een belangrijk aandeel in het werkgeluk van je medewerkers.

Vergis je niet. Gelukkige medewerkers zijn cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Maak van ‘Enjoy’ op de werkvloer dus een terugkerend agendapunt. Spreek je waardering regelmatig uit en toon je medewerkers hoe hun inspanningen het bedrijf en de klanten vooruit helpen.

Vind versterking voor jouw team!

Ben jij nu op zoek naar gemotiveerde en gekwalificeerde versterking van jouw team? Wij helpen jou met de breedste glimlach.

Neem contact op

Meer blogartikels lezen