Reizen naar het buitenland zit er dit jaar wellicht niet in. Maar da’s niet erg. Ons land biedt immers heel wat troeven. Culturele pareltjes, hippe steden, culinaire topadresjes, (ont)spannende activiteiten, … In dit artikel sommen we de voordelen van een staycation op. En serveren we je met plezier wat inspiratie!

1. Verrassend

Saint-Tropez, Puglia en Valencia klinken dan wel een stuk exotischer dan Waver, Bergen of Sint-Truiden … Toch zijn er heel wat leuke plekken in ons land die je ongetwijfeld een toffe vakantie bezorgen. Laat je leiden door locals of lees enkele blogs en je ontdekt meteen wat voor moois België te bieden heeft. Tools zoals Foursquare en TripAdvisor tonen je meteen waar je lekker luncht of goed slaapt.

2. Sneller

Vakantie in eigen land? Dat betekent vooral korte reistijden! En geen urenlange files op de Autoroute du soleil! Vertrek je vaak midden in de nacht op vakantie? Zelfs dat is niet nodig. Neem je welverdiende nachtrust en stap in de auto wanneer het jou best past. In amper twee uur tijd doorkruis je het land. Van Luik naar West-Vlaanderen, bijvoorbeeld.

3. Vakantie in eigen land is goedkoper

De prijs van een vliegticket loopt weleens op. Net zoals het prijskaartje van een ferry of taxirit naar je hotel. Als je in eigen land blijft, vallen de transportkosten heel goed mee. Reis simpelweg met de eigen wagen, of maak gebruik van het openbaar vervoer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip naar Brussel of Mechelen? Die cultuursteden bezoek je perfect via trein, tram of bus.

4. Relaxter

Een dichtbijvakantie is natuurlijk ook een stuk relaxter! Logisch, je spreekt je eigen taal (en begrijpt de menukaart!), je moet geen vreemde valuta in huis halen en je weet al hoe het openbaar vervoer werkt. Ook handig: als er tijdens je reis iets gebeurt, kun je meteen naar een vertrouwd ziekenhuis. Heb je vaak last van inpakstress? Omdat je bijvoorbeeld maximaal 15 of 20 kilogram mag inchecken? Als je met de wagen gaat, kun je véél meer meenemen en is die stress niet te bespeuren!

5. Zonovergoten

Als je in de zomer naar Scandinavië of Schotland trekt, is de kans op regen en koude temperaturen reëel. In België is het klimaat de laatste jaren prima. Je hoeft in juli of augustus echt niet naar Porto om te zwemmen en te zonnebaden.

6. Staycation is dik oké!

Wil je niet citytrippen in eigen land? En heb je geen zin in een weekje Ardennen of de Belgische kust? Hoeft ook niet! Een staycation met enkele daguitstapjes is ook heel plezant. Blijf gewoon lekker thuis. Zet je relaxmodus aan, schakel je telefoon uit en doe simpelweg de dingen die je op vakantie zou doen: uitslapen, buiten ontbijten, een boek lezen, een terrasje doen, een massage boeken, gezelllig bijkletsen, … Wil je toch even weg? Dan is een daguitstap naar een pretpark, buitenzwembad, zoo, museum of vakantiepark nog altijd een optie!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen