Op 28 april is het Internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Die dag zetten ondernemingen wereldwijd een veilige werkvloer in de spotlight. Arbeidsongevallen en beroepsziekten tot 0 reduceren: dat is de ultieme goal. Ook Asap werkt daar hard aan, 365 dagen per jaar.

Safety first @ Asap

Een leuke job? Dat is een veilige job. Een job in een gecontroleerde werkomgeving, met oog voor de nodige veiligheidsmaatregelen en uitgerust met kwalitatieve beschermmiddelen. Zodat lawaai, trillingen, stof en geuren zo weinig mogelijk impact hebben op de gezondheid van werknemers. En we de risico’s bij hoogtewerken en de bediening van machines en voertuigen zo veel mogelijk kunnen reduceren.

Maar veiligheid is zoveel meer dan dat. Veiligheid is een attitude. Onderzoek wijst uit dat in de meeste gevallen onveilig gedrag aan de oorsprong ligt van werkongevallen. En daar kunnen we iets aan doen.
Alert zijn voor onveilige situaties op de werkvloer: dat is de boodschap.

Werk maken van veiligheid

Asap houdt van talent. We beschermen het dan ook maximaal. Onze preventieadviseurs werken fulltime aan een veilige werkomgeving voor onze klanten:

  • Asap denkt actief mee om de risico’s op de werkvloer te minimaliseren: ondernemingen kunnen rekenen op deskundig advies en bijstand ter plaatse;

  • op werkpostfiches leggen we de risico’s van elke functie kristalhelder vast;

  • uitzendmedewerkers kunnen op elk moment bij ons terecht voor info en een verregaande persoonlijke begeleiding;

  • Asap sensibiliseert ondernemingen en uitzendmedewerkers onafgebroken via veiligheidscampagnes.

Unieke affichecampagnes

Sensibilisering is de motor voor een veilige werkvloer. Daar maken we dan ook werk van, met een exclusieve affichecampagne in onze kantoren én op de werkvloer. Elke 2 maanden zetten we een veiligheidsaspect in de kijker voor bedienden, arbeiders en uitzendmedewerkers in de bouwsector. Zodat ze elke dag alert blijven en meewerken aan een veilige werkomgeving. Voor zichzelf en alle collega’s.


Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen