Werken tijdens de kerstperiode? Dat wordt zoveel leuker als je je werkplek gezellig inricht en je een hele dag van de kerstsfeer kan genieten. Hoe je dat kan doen met kleine en makkelijke ingrepen? Dat lees je hier.

Ho! Ho! Ho! December is zonder twijfel de gezelligste maand van het jaar. Maar niet alleen thuis brengen lichtjes en decoratie extra sfeer. Ook je werkplek kan je (subtiel) kerstproof maken. Want een leuke werkplek wérkt ook dubbel zo leuk. Zeker met deze tips.

1. Pimp je planten

Planten zorgen niet alleen voor gezonde lucht op het werk. De plantenbakken zijn een ideaal deco-item. Geef ze een volwaardige kerstlook met strikken, lichtjes en/of nepsneeuw. Of installeer de typische kerstrozen: die brengen het hele team meteen in de juiste stemming!

2. Decoreer in stijl

Niet elke werkplek leent zich even makkelijk om uitgebreid te decoreren. Is er weinig ruimte? Moet je rekening houden met veiligheidsvoorschriften of klanten die over de vloer komen? Geen probleem. Een glazen vaas met daarin enkele kerstballen of lichtjes geeft al heel wat sfeer!

3. Wees creatief met je computerscherm

Een kerstbal aan je computer maakt al een wereld van verschil. Maar je kan daarin veel verder gaan. Transformeer je scherm tot een open haard (met kerstsokken) bijvoorbeeld met een kartonnen omkadering. Of pimp ‘m met een rode strik.

4. Wees origineel

Is er weinig budget voor handen om je werkplek in kerstmodus te brengen? Laat dan je creativiteit de vrije loop. Misschien kan je de kerstboom transformeren tot een snoepboom met kleurrijk lekkers. Ga aan de slag met lege blikjes. Of verwerk misschien je eigen producten in de boom. Originaliteit verzekerd!

5. Ga aan de slag met post-its

Geen échte kerstversieringen voor handen? Geen nood. Zelfs met een pakje post-its transformeer je je werkplek in no time tot een kerstproof ruimte. Plak de post-its in de vorm van een kerstboom aan je deur, je muur of tegen je raam. Een simpele truc, maar kerstsfeer gegarandeerd!

6. Decoreer met collega’s

Je eigen werkplek kerstproof maken is één ding. Maar decoreren met collega’s maakt het zoveel leuker. Spreek af na het werk gezellig om een uurtje samen te versieren, in het gezelschap van warme chocomelk of soep. Geloof ons, als teambuilding kan deze tellen!

7. Trakteer op lekkers

De traditionele koffiepauzes worden tijdens deze periode nét iets gezelliger. Trakteer je collega’s op iets lekkers. Drink samen warme chocomelk of een mok verse soep. En geniet van het neveneffect. Want met een pauze om naar uit te kijken, werk je des te efficiënter.

8. All I want for Christmas …

Bij Kerstmis horen pakjes. Ook op het werk. Koop kleine, grappige, originele cadeautjes voor elkaar. Spreek een beperkt bedrag af (bijvoorbeeld 5 euro) en trek een naam van een collega, maar houd die geheim tot de grote dag. Zo wordt het pakjesfestijn nóg leuker.

9. Speel kerstmuziek

Bij de kerstperiode horen jingle bells. Wat brengt je meer in kerststemming dan gezellige kerstmuziek? Stel je favoriete playlist samen en laat iedereen van het team dat doen. Zo kunnen jullie elkaar trakteren op je favoriete songs. En ja. Af en toe eens meebrullen mág. Dat wordt je in deze periode van het jaar graag vergeven.

10. Zet je in voor een goed doel

Kerstmis is een feest van geven. Ga dan ook voor de échte kerstgedachte. Organiseer een warme actie voor een organisatie of mensen die het nodig hebben. Of installeer een spaarpot in de koffiecorner waar al het kleingeld in belandt. Je samen inzetten voor het goede doel doet goed.

Heb je zelf nog leuke tips die je werkplek helemaal kerstproof maken? Wil je ons inspireren met leuke foto’s of selfies? Deel ze via Instagram en tag @asap_hr_group. Wij kijken uit naar jullie kerstideeën!

Enjoy your (x-mas) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen