Home / Artikel / De werkdag van hulpoperator Quinten

De werkdag van hulpoperator Quinten

De werkdag van Quinten bij Crop's

Als hulpoperator werk je in een productieomgeving. Je bewaakt en beheert het productieproces en houdt de kwaliteit in de gaten.

Quinten schetst zijn werkdag als hulpoperator bij Crop’s

In een fabriek werken. Het was niet aan Quinten (18) besteed. Maar de coronacrisis dwong hem tot die stap. Hij liet de horeca achter zich en solliciteerde bij Crop’s in Wielsbeke, een fabrikant van kant-en-klare maaltijden en sauzen. Zoveel maanden later bekijkt hij alles door een nieuwe bril. “Nooit gedacht dat ik me zo zou amuseren!”, klinkt het overtuigd.

Wat doet een hulpoperator bij Crop's?

Na een ritje van amper tien minuten rij ik met mijn auto de bedrijfsparking op. Met de fiets zou ik vijf minuten sneller zijn. Maar na de werkdag ga ik meestal naar mijn lief en daar wil ik natuurlijk zo snel en lang mogelijk zijn. Vroeg opstaan deert me alleszins niet. Toen ik klein was, hielp ik mijn tante in de bakkerij. Dan moest ik al om 2 uur uit de veren. No problem!

 

COVID-19 heeft ook hier een flinke impact. Voor we aan de slag gaan, wordt onze temperatuur gemeten en zetten we een mondmasker op. Maar hygiëne was hier sowieso al prioriteit nummer één. Zo krijgen we elke dag frisse werkkleding. Die ligt netjes klaar op een lange tafel. Ik kies mijn maat en rep me naar de kantine waar ik de planning van de dag doorneem.

 

Vandaag sta ik aan een sausmachine. Na de overdracht van de vorige shift, check ik of alle ingrediënten voorhanden zijn. Vervolgens vlieg ik erin. Soms beheer ik ook een productielijn van voorbereide maaltijden. Zo zijn er 9, met telkens 8 medewerkers. Maar geef mij maar de ‘eenzamere’ sauskeuken. Dan kijkt er niemand mee en mag ik mijn pauzes zelf inlassen.

 

Yes! Het ziet er naar uit dat ik mijn dagrendement haal. Binnen de deadline! We maken daar een competitie van tussen de collega’s onderling. Op een gezonde manier. De sfeer is hier zalig. Iedereen is vriendelijk en de bazen kennen alle medewerkers bij naam. Dat lijkt evident, maar ik vind dat superbelangrijk.

 

Nog even wat tips meegeven aan de volgende ploeg en ik kan weer naar mijn vriendin. Dankzij de vroege post blijft er veel tijd over om samen te genieten. Ik hou van de gewone dingen in het leven. Net zoals ik hou van hard werken. Ik zie me bij Crop’s wel doorgroeien. Die ambitie is er alleszins.

 

Ik stond versteld van de communicatiekracht van ASAP. Zo zorgzaam! Na mijn eerste werkdag belden ze me op om te checken of alles goed verlopen was.

 

Lees ook: Werken als orderpicker in de voedingssector zoals Kofi?

Ook honger naar een nieuwe baan?

Vind jouw droomjob