Ga aan de slag bij dit internationale voedingsbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en distributie van ingrediënten voor bakkerijen, patisserieën en chocolatiers.

Interesse? Lees dan zeker verder en solliciteer vandaag nog voor één van de openstaande functies.

Wie is Puratos ?

Het bedrijf werd in 1919 in Brussel opgericht en is inmiddels van de vader-zoon activiteiten uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 100 vestigingen in meer dan 80 landen. Het bedrijf stelt globaal meer dan 10.000 personen aan het werk en dit in heel uiteenlopende functies. Zo stelt Puratos meer dan 1.000 onderzoekers en technisch adviseurs te werk.

Puratos biedt een breed scala aan producten, waaronder broodverbeteraars, banketmixen, chocolade, compound coatings, vruchtensappen en andere ingrediënten voor de voedingsindustrie. Daarnaast is Puratos ook actief in onderzoek en ontwikkeling, waarbij het zich richt op het vinden van innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de voedingsindustrie, zoals duurzaamheid, gezondheid en smaak.

Puratos in België

Puratos is dus een Belgische start-up, opgericht in 1919 en ondertussen uitgegroeid tot een mondiale speler actief in meer dan 80 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in België, in Groot-Bijgaarden. Het bedrijf heeft in België ook verschillende productie-eenheden, waaronder in Lummen, Sankt-Vith, Groot-Bijgaarden en Andenne.

Puratos heeft een heel sterke band met België, omdat het land een rijke traditie heeft op het gebied van bakkerij, patisserie en chocolade, waar Puratos zich op richt.

Innovatieve voedseloplossingen creëren voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Door het familiale karakter van Puratos hebben mensen steeds centraal gestaan. Het geluk en welzijn van hun werknemers en klanten staat op de eerste plaats.

Waar staat Puratos voor?

 1. De toekomst veiligstellen voor de generaties na ons.

 2. Puratos zal steeds een familiebedrijf blijven.

 3. Engagement om een positieve impact te hebben op de samenleving

 4. 93 innovatiecentra, meer dan 65 productievestigingen en dat in 81 landen

Over het algemeen werkt Puratos in België aan het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie, terwijl het ook werkt aan het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het bevorderen van duurzaamheid en innovatie.

Waaruit bestaat de missie van Puratos?

Die bestaat uit het bijdragen aan een betere wereld door middel van voeding. Het bedrijf streeft ernaar om voedingsmiddelen te ontwikkelen die niet alleen lekker en voedzaam zijn, maar ook duurzaam en gezond.

Concreet betekent dit:

 • dat Puratos zich richt op het leveren van hoogwaardige ingrediënten en oplossingen voor bakkerijen, patisserieën en chocolatiers, die niet alleen heerlijke producten opleveren, maar ook rekening houden met sociale, ecologische en economische aspecten. Het bedrijf zet zich in voor duurzame landbouw- en productiemethoden, en ondersteunt lokale gemeenschappen en partners bij het creëren van waarde op lange termijn.

 • Daarnaast streeft Puratos ernaar om voortdurend te innoveren en nieuwe oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de voedingsindustrie, zoals de toenemende vraag naar gezondere en duurzamere voeding, en de behoefte aan meer transparantie en traceerbaarheid. Puratos gelooft dat voeding een belangrijke rol speelt in het creëren van een betere wereld, en zet zich daarom in om voedingsmiddelen te ontwikkelen die zowel goed zijn voor mensen als voor de planeet.

 • Ze houden zich traditionele werkwijzen in stand bij de productie van brood, gebak en chocolade, en hun grondstoffen zijn van verantwoorde herkomst. Ze werken in harmonie met de gemeenschappen waarvan we allen deel uitmaken: ze streven naar een veilig en stabiel inkomen voor boeren wereldwijd en we investeren in opleidingsopportuniteiten die levens kunnen veranderen op hun bakkerijscholen. Mensen staan centraal in alles wat ze doen bij Puratos. Ze zijn er voor hun werknemers en ze verbinden zich ertoe een zorgzame werkomgeving te scheppen die diversiteit verwelkomt en persoonlijke ontwikkeling stimuleert.

Deze strategie uit zich door 3 ambities

De waarden en werkcultuur bij Puratos

Bij Puratos geloven ze dat voedsel een buitengewone kracht in ons leven heeft: de kracht om gezinnen te voeden, te koesteren, te troosten en samen te brengen. Voeding verenigt mensen van alle achtergronden en kan een glimlach op ons gezicht toveren als we belangrijke momenten van het leven vieren - groot en klein. Het heeft zelfs de unieke kracht om te genezen! 

Kwaliteit

Dit is de maatstaf waaraan ze bij Puratos alle handelingen meten. Het is hun ambitie om ze vanaf de eerste keer goed te doen. Kwaliteit is de verantwoordelijkheid van iedereen , aangezien ze bij Puratos streven naar de hoogste normen en continu de manier van werken verbeteren.

Moed

Moed betekent handelen met vertrouwen en optimisme bij tegenslag. Het stimuleert hen om nieuwe oplossingen te onderzoeken, te innoveren en continu te verbeteren. Moed stelt hen in staat om berekende risico's te nemen bij het nastreven van hun visie.

Integriteit

Integriteit is hun morele kompas. Geleid door morele en ethische principes, behandelen ze mensen met respect, waarbij hun waarden altijd hun acties bepalen. Er geldt een nultolerantie voor onethisch gedrag.

Passie

Passie is wat hen inspireert. Passie voor brood, patisserie en chocolade, passie voor hun mensen, onze cultuur, klanten, onze gemeenschappen, de planeet en hun resultaten. Passie geeft Puratos een hoger doel; het stelt hen in staat om op lange termijn te denken en tegelijkertijd resultaten op korte termijn te leveren. Passie drijft hen om te bereiken wat aanvankelijk onmogelijk leek om hun klanten tevreden te stellen.

Samenwerking

Ieder van hen heeft ideeën. Hoe meer unieke perspectieven ze omarmen, hoe innovatiever we zijn. Samen bouwen ze aan een cultuur waarin verschillen worden gewaardeerd, waar ze een gezamenlijk doel en gevoel van verbondenheid delen. 

Visie

Hun visie bepaalt de toekomst door voort te bouwen op ons heden. Het verbindt hun strategie met ons doel en baant de weg voor hun teams om uitmuntend uit te voeren. Visie stelt hen in staat om groots te dromen, obstakels aan te pakken en te overwinnen en nieuwe ambities te stellen.

Hoe is het om te werken bij Puratos in Lummen?

Puratos Lummen is de Limburgse tak van het bedrijf. Op deze site werken 125 medewerkers en je komt er terecht in een afwisselende en uitdagende functie.


Wie beter dan medewerkers die je kunnen uitleggen hoe de werksfeer is ?

Lees hieronder het succesverhaal van Nathan, een Asap uitzendmedewerker die aan de slag ging bij Puratos.

Ik was in eerste instantie op zoek naar een job als Productie Operator in de vaste nacht. Na het gesprek met Julie, recruiter bij Puratos, had ik al een super fijn gevoel bij het bedrijf. Nadien heeft Asap mij vlot verder begeleid in het sollicitatieproces. Ik ben Asap ongelofelijk dankbaar hiervoor. Mijn job is heel gevarieerd en ik krijg een grote verantwoordelijkheid. Ook is er veel ondersteuning en een mogelijkheid tot bijkomende opleidingen. Er is een heel leuke samenwerking met mijn collega’s. De sfeer is ook heel aangenaam, ik kan met iedereen goed overweg en de collega’s zijn erg behulpzaam.  Het lijkt overdreven, maar ik ben heel erg gelukkig op mijn werk! Ik kijk er vaak zelfs naar uit om te gaan werken, de tijd vliegt en het is gewoon super leuk daar. Beste carrièreswitch ooit!

Nathan

Waarom hier solliciteren? 

 • Werkzekerheid dicht bij huis met weinig fileleed

 • Een aantrekkelijk salaris (17,83 euro/uur) met extra ploegenpremies

 • 8 euro maaltijdcheques

 • Hospitalisatie-, tand- en groepsverzekering volledig op kosten van Puratos

 • Bonus op basis van groepsobjectieven

 • Een sfeervolle werkplek met oog voor wederzijds respect

 • Een dagelijkse portie vers fruit, een drankje en koffie

 • Jaarlijkse teamactiviteiten met daarbovenop een leuk Kerst- en Paasgeschenk 

 • Een opleiding op maat

Nu ben jij toch zeker wel overtuigd om te werken bij deze topwerkgever?

Neem een kijkje op al onze openstaande functies bij Puratos in Lummen en wie weet draag jij binnenkort bij aan het wereldwijde succes van deze internationale firma.

Ontdek alle openstaande functies