Sinds december 2018 is Asap een trouwe metgezel van de Claes Retail Group (CRG) voor de werving en selectie van nieuw talent. Die samenwerking verloopt erg vlot. HR Business Partner Charlotte Bastiaens en Supervisors Outbound Benjamin Bielen en Bjorn Thijs verklaren het succes.


Wat zijn volgens hun de belangrijkste troeven van het partnership met Asap?

Even voorstellen

Het verhaal van Claes Retail Group start in 1975, wanneer founding father Jean-Baptiste Claes de Belgische modeketen JBC opricht. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot de holdig Claes Retail Group, waar naast JBC ook de Belgische modemerken Mayerline en CKS toe behoren. CRG wordt geleid door Ann en Bart Claes, de kinderen van Jean.

Op zoek naar nieuw talent

“Ons magazijn in Houthalen vormt de draaischijf voor de levering van goederen naar alle winkels in België en Luxemburg. Met een vijftigtal medewerkers en onze collega's van het maatwerkbedrijf Bewel leiden we de logistieke processen dagelijks in goede banen. We zijn continu op zoek naar gedreven orderpickers, magazijnmedewerkers, hef- en reachtruckchauffeurs.”

Benjamin Bielen

Ook voor de CRG-hoofdkwartieren in Houthalen en Vilvoorde is nieuw talent meer dan welkom. “We rekenen hier eveneens op de expertise van onze Asap-contactpersonen om ons bij te staan bij de werving en selectie van nieuwe collega’s, van marketing tot en met finance”, geeft Charlotte Bastiaens aan. “Asap helpt ons dus zowel voor het werven van jobstudenten, interimkrachten als vaste medewerkers. En dat doen ze uitstekend!”

"Als je alleen op de trappers staat, dan gaat het moeilijk vooruit. Maar als je met twee trapt, dan maak je extra snelheid."

Charlotte Bastiaens - HR Business Partner

Samen op missie

Dagelijks zijn er in ons magazijn een twintigtal FTE’s en arbeiders aan het werk”, zegt Benjamin. “Daarnaast schakelen we elke zomer ongeveer een gelijk aantal studenten in. Zij zijn een belangrijke schakel in het opvangen van de verlofperiode van onze vaste medewerkers.

Veel studenten komen doorheen het jaar of in de zomer telkens weer terug naar ons magazijn. Dat is een groot voordeel, omdat ze het reilen en zeilen van de onderneming al kennen”, vult Bjorn Thijs aan.

Het blijft evenwel een grote uitdaging om steeds de juiste profielen te vinden. De lijst van knelpuntberoepen breidt steeds verder uit. De kandidaten op de arbeidsmarkt zijn schaars, en dus is kort op de bal spelen de boodschap. Dan helpt het dat de voorbije jaren een hecht partnership is ontstaan tussen de Claes Retail Group en Asap, met een hoog wederzijds vertrouwen.

JBC vertrouwt de screening en selectie van kandidaten voor de invulling van magazijnvacatures toe aan Asap. Hierdoor verloopt de productie erg vlot.”
Benjamin Bielen – Supervisor Outbound

Warme connectie

Charlotte omschrijft de samenwerking tussen de Claes Retail Group en Asap als een warme connectie, die het louter professionele aspect ver overstijgt.

Omdat beide ondernemingen familiebedrijven zijn, met gelijkaardige waarden én met Limburgse roots, is er een duidelijke culturele fit. Dat verklaart wellicht ook waarom onze Asap-contactpersoon al vier jaar dezelfde is, en nog altijd even enthousiast. Alessia en haar collega’s staan altijd voor ons klaar om ons op rekruteringsvlak uit de nood te helpen.

Opleiding

Om te zorgen voor extra instroom van gegeerde profielen in de schaarse markt – zoals dat van heftruckchauffeur – organiseren we ook opleidingen in samenwerking met externe partijen”, signaleert Bjorn. “Dit levert een win-winsituatie op voor iedereen. Wij kunnen extra helpende handen zeer goed gebruiken, en de uitzendmedewerker leert voortdurend nieuwe vaardigheden bij.

Toekomstvisie

Om te zorgen voor extra instroom van gegeerde profielen in de schaarse markt – zoals dat van heftruckchauffeur – organiseren we ook opleidingen in samenwerking met externe partijen”, signaleert Bjorn. “Dit levert een win-winsituatie op voor iedereen. Wij kunnen extra helpende handen zeer goed gebruiken, en de uitzendmedewerker leert voortdurend nieuwe vaardigheden bij.

Na een lange periode van thuiswerk wil het bedrijf - nu de coronapandemie is uitgedoofd - nog meer inzetten op de familiale waarden en connectie.

Asap steunt ons in die missie, wat ons partnership alleen maar versterkt”, bevestigt Charlotte. “Kandidaten staan meer dan ooit centraal in ons wervingsproces. De Asap-medewerkers doen hun uiterste best om ons bedrijf beter te leren kennen, waarbij 'lessons learned' goed van pas komen om toekomstige rekruteringsacties uit te stippelen.

Enkele collega's die Claes Retail Group dagelijks bijstaan

Evi Vandekerckhove

Business Manager

Alessia Gorissen

Consultant

Valentina Porcu

Consultant

Ben jij ook op zoek naar extra ondersteuning?

Doe zoals Claes Retail Group en vertrouw op een volwaardig inhouse Asap team om jouw HR-afdeling te ondersteunen.

Contacteer ons