Al ruim tien jaar werken Asap en Beyers Koffie samen voor de werving en selectie van nieuw talent. Proactief, betrokken en kort op de bal: zo omschrijft Quality Organisation Manager Tim Zwijsen in enkele trefwoorden de samenwerking.

Beyers Koffie werd opgericht in 1880. Vandaag is het Antwerpse bedrijf de grootste koffiebrander van België en een belangrijke speler op de Europese private label koffiemarkt. In twee productiefaciliteiten, één in Puurs-Sint-Amands (België) en één in Castel Maggiore (Italië), wordt een breed scala aan koffieproducten geproduceerd: bonen, gebrande en gemalen koffie, pads en een grote verscheidenheid aan capsules.

Sterke sparring partner

Twee Asap-dossierbeheerders hebben hun kantoor bij de koffiebrander om de continue zoektocht naar vaste en tijdelijke werkkrachten mee in goede banen te leiden.

Die inhouse-aanpak heeft volgens Tim Zwijsen alleen maar voordelen.

Uiteraard zijn er de korte communicatielijnen en een snelle reactietijd, wat de servicegraad een niveau hoger tilt. Ook belangrijk is dat we zo proactief kunnen inspelen op de verwachte noden aan talent. De dossierbeheerders houden mee de vinger aan de pols bij vragen op de werkvloer, met onze ploegbazen als hun directe sparring partners. De voorbije jaren heeft Beyers Koffie veel geïnvesteerd in nieuwe verpakkingslijnen, waardoor de vraag naar operatoren en inpakkers navenant toenam. We appreciëren enorm de drive en het probleemoplossend meedenken vanuit Asap in de zoektocht naar nieuw talent.

Rechtstreekse lijn met Asap

Omdat onze productiefaciliteiten vijf dagen op zeven in drie ploegen werken, is snel schakelen de boodschap", zegt Tim. "Onze machines – verspreid over een twintigtal productielijnen – moeten immers blijven draaien. Daarom hebben al onze ploegbazen een rechtstreekse lijn met twee dossierbeheerders van Asap. In onze vestiging in Puurs hebben zij hun eigen kantoor, waardoor er extra kort op de bal kan worden gespeeld. Voor heel wat uitvoerende functies, van lijnoperatoren over heftruckchauffeurs tot inpakkers - hebben we momenteel vacatures openstaan.

Focus op export

Hopelijk raken die vacatures snel ingevuld, want zoals Tim uitlegt:

Beyers bedient grote retailspelers en koffiebranders in Europa, met een brandcapaciteit van 30.000 ton en in totaal 200 medewerkers in vijf verschillende landen. Per jaar produceren we ruim 18 miljoen kilogram koffie. We exporteren onze producten niet enkel naar diverse Europese landen – waaronder de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië – maar ook naar andere continenten. Internationaal zakendoen betekent ook dat we een beroep doen op de internationale diensten van Asap.”

Wanted:

Talent met boon voor koffie

Laat dat m/v-talent dus maar komen!

Van administratieve bedienden tot heftruckchauffeurs, van inpakkers tot storingstechnici: elke gemotiveerde professional met een boon voor koffie is meer dan welkom bij ons”, zegt Tim Zwijsen. “Met zo’n 35 interim-FTE’s in ons personeelsbestand hebben we een evenwichtige mix van vaste en uitzendkrachten. Onze interimcollega’s zijn onmisbaar om geplande activiteiten én onverwachte piekperiodes op te vangen. We hebben geen collectieve verlofperiodes zoals in de bouwsector, dus ook op die momenten zijn zij onmisbaar. Dankzij Asap vinden we altijd de nodige werkkrachten.

Testmodule voor nieuwkomers

Tussen Beyers Koffie en Asap is de voorbije jaren een hecht partnership ontstaan, met een hoog wederzijds vertrouwen.

Omdat Asap vanuit ons bedrijf opereert, kunnen ze na al die jaren prima inschatten aan welke competenties een medewerker moet voldoen”, bevestigt Tim. “Ze ontwikkelden zelfs een eigen testmodule – inclusief praktijktest – om tijdens een sollicitatieproces het technisch gezond verstand van potentiële operatoren in kaart te brengen. Ook voor de onboarding van nieuwe werknemers kunnen we altijd op hen rekenen. En last but not least is Asap een sterke partner om mee hr-gerelateerde knelpunten te helpen oplossen.

Enkele collega's die Beyers Koffie dagelijks bijstaan

Els Van Hecke

Regional Business Manager XL

Lynn Lefever

Business Manager

Keoni Moeyersons

Consultant

Larissa Coppens

Consultant

Sarah Schrauwen

Business Expert

Ben jij ook op zoek naar extra ondersteuning?

Doe zoals Beyers Koffie en vertrouw op een volwaardig inhouse Asap team om jouw HR-afdeling te ondersteunen.

Contacteer ons