Machines instellen en/of bedienen, producten minutieus controleren die voorbij komen: als operator waak je over de kwaliteit van alles wat buiten gaat in de onderneming. Dit is ‘enjoy’ aan de lopende band.

Een job als operator via Asap

Raf (55) is sinds oktober 2018 aan de slag als operator via Asap. Als operator Werkvoorbereiding is de hele productiehal zijn werkterrein. Hij werkt bij DS Smith Packaging, een toonaangevende producent van duurzame golfkarton verpakkingen op maat van de klant.

Raf: “Ik ben verantwoordelijk voor de inkt die gebruikt wordt voor de bedrukking van onze verpakkingen. Mijn 27 jaar ervaring in een drukkerij komen daarbij goed van pas. Ik zorg ervoor dat de 7 bedrukkingsmachines in onze productie vlot draaien. Omdat ik verantwoordelijk ben voor de 7 machinelijnen, kom ik ook in de hele fabriek en ken ik alle collega’s.”

“Ik werk in 2 ploegen: de vroege en de late. Mijn dag ziet er altijd anders uit. Vanop mijn computer check ik welke opdrachten op welke machines bezig zijn. Zijn er niet meer voldoende kleurstoffen in de inkt? Dan regel ik bij. De inkten stel ik zelf samen. Met een kar van 30 emmers van 20 kg inkt doe ik vervolgens een toer langs alle machines. Ook een vrachtwagen met inkten lossen staat op mijn planning.”

Deze job als operator zit Raf als gegoten. Raf: “De sfeer hier bij DS Smith is top. Bovendien kan ik voor alles rekenen op ASAP. De consulenten zijn vriendelijk, helpen me perfect en bellen regelmatig om te checken hoe het gaat.”

Ook zin in een job als operator die kleur geeft aan je werkdag?

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen