Sinds een jaar werkt Patrick (54) via Asap als heftruckchauffeur bij Mainfreight in Genk. Lossen, laden, stockeren: in de logistiek kan het er hectisch aan toe gaan. Patrick doet z’n job met veel enthousiasme. En bij Asap voelden we meteen de match.

De werkdag van heftruckchauffeur Patrick

Ik sta graag vroeg op zodat ik samen met mijn echtgenote kan ontbijten. Een fijn begin van de dag. Nadat zij naar haar werk vertrokken is, doe ik boodschappen en maak ik het middagmaal. Dat is één van de voordelen van een middagshift.

Om 13 uur vertrek ik al naar mijn werk. Het is maar een kwartiertje rijden en mijn middagshift start om 14 uur, maar ik ben er graag op tijd. Ik kleed me om en sla een babbel met de collega’s van kantoor. Iedereen kent hier iedereen. We begroeten elkaar met een persoonlijke handdruk. Dat zorgt voor een fijne sfeer. En door de babbel ben ik helemaal mee met wat er voormiddag gebeurde op de werkvloer. Zo weet ik meteen wat me te doen staat.

Mijn job als heftruckchauffeur is heel gevarieerd. De eerste uren van de middagshift ordenen we het magazijn en zetten we kleine express-bestellingen klaar. Vanaf 15.30 à 16.00 uur begint het ‘grote’ werk. Distributeurs komen binnen met nieuwe vrachten of spullen die niet afgehaald zijn. Die zetten we ‘op locatie’ in het magazijn.

Go, go, go! De grote trailers naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland worden geladen. Dat moet vooruitgaan. Vanaf 8 uur komen trailers binnen met materialen die ’s nachts verzonden moeten worden. Die zetten we klaar voor onze vaste nachtploeg.

De werkdag zit erop. Zalig om op het werk een douche te kunnen nemen en fris in mijn wagen te stappen. Tegen 22.25 ben ik terug thuis. Dan kijk ik naar het nieuws en relax ik nog even. Omstreeks 24 uur is het bedtijd, zodat ik de volgende werkdag weer 100% paraat ben!

Mainfreight offre toutes ses chances à celui qui veut travailler. Une culture ouverte, une bonne ambiance, de chouettes collègues et le sentiment d’être apprécié à sa juste valeur : voilà ce qui fait mon bonheur au quotidien.

Patrick

Zin om binnenkort via Asap samen te werken met Patrick in de magazijnen van Mainfreight? Check in bij de jobspecialisten van Asap. Eén nummer voor heel Vlaanderen 059/61.05.30 of mail naar mainfreight@asap.be

Vind jouw job als hef- of reachtruckchauffeur

Ontdek ons aanbod