Maken chaos en verloren materialen je het leven zuur op de werf? Met deze tips transformeer je je werkvloer in een ordelijke en veilige plek.

Al eens een tienerkamer proberen binnen te raken, met stapels opeengepakte kledij en boeken en cd’s verspreid over de vloer? Zo’n kamer waar je halsbrekende toeren moet uithalen om ze te doorkruisen? En owee als je iets nodig hebt uit die onoverzichtelijke wanorde. Dat wordt zoeken. Hopelijk heb je even tijd? ‘Dat lijkt hier op een werf!’ is een opmerking die op zo’n moment spontaan in je kan opkomen …

De situatie in een tienerkamer is soms te vergelijken met een werf. Ook daar kunnen verpakkingen, resten van materialen, rondslingerende werktools, afval van eten en snoep, etc een chaos creëren. Met heel wat tijdverlies en ergernis als resultaat. Daarbovenop is het een ideale voedingsbodem voor onveilige situaties. En daar zijn we bij ASAP allergisch voor!

2 tips voor meer orde op de werf

Daarom deze goudgele tip: hou het netjes op de werkvloer. Elimineer alle onnodige obstakels. Enkele kleine handelingen en gewoontes maken direct een wereld van verschil. Zoals deze:

  • Laat verpakkingsmaterialen niet rondslingeren op de werf.
    Ruim ze direct op: gooi ze in een daartoe bestemde container, afvalbak of leg ze in een plastic zak in je vrachtwagen of aanhangwagen. Zo kan je er al niet meer over struikelen en beperken het karton en plastiek het overzicht op je werkplek en materialen niet.
     

  • Leg werktools direct terug op hun vaste plaats als je ze niet meer nodig hebt.
    Het werkt een stuk efficiënter als jij of je collega’s er niet hopeloos naar moeten zoeken. Zo verhinder je bovendien dat de (dure) tools ergens onder of tussen belanden en beschadigd of defect raken. Of erger nog, dat jij je er per ongeluk aan bezeert.

Maak komaf met chaos op de werf en kies voor veiligheid! Je maakt je werkomgeving niet alleen een stuk overzichtelijker, je spaart jezelf en je collega’s ook heel wat tijd, ergernis en leed. Let maar eens op wat een supereffect dat heeft op de aangename werksfeer. En laat dat nu net het ASAP-motto zijn.

Een veilige werkomgeving heb je voor een groot stuk zelf in de hand. Hou het dan ook netjes!

Meer info over een veilige werkvloer? Contacteer je veiligheidsadviseur.

Enjoy your Job!