Je technisch talent ontplooien in je studies én je werk … daar staat Asap natuurlijk volledig achter. Met Asap Technics zetten we ons er immers al jaren voor in. Gemotiveerd sloten we ons dus aan bij het project Techniekpromotie. Samen willen we tegen 2020 het aantal inschrijvingen voor technische richtingen met 20% optrekken.

Nood aan technische profielen

Techniekpromotie, een initiatief van VOKA – Kamer van Koophandel Limburg, wist maar liefst 41 Limburgse bedrijven te engageren. Hun doel? De instroom bij technische opleidingen vergroten. Er is namelijk een aanzienlijk tekort aan technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt.

Hoe komt dat? Er is bij jongeren en hun ouders nog te weinig interesse voor studierichtingen die focussen op wetenschappen en technologie. Techniekpromotie wil daar verandering in brengen. Daarom steken we samen de handen uit de mouwen.

Doordachte aanpak Techniekpromotie

Onze aanpak is eenvoudig en efficiënt: we proberen kinderen warm te maken voor techniek. Dat bereiken we door sensibilisering en bedrijfsbezoeken, maar ook door bijvoorbeeld de FIRST® LEGO® League in Limburg te organiseren.

Dat is een leuke wedstrijd waarin meer dan 200.000 jongeren van het 5e en 6e leerjaar van over de hele wereld het in teams tegen elkaar opnemen. In 3 categorieën – Onderzoek, Robotica en Core Values – mogen ze hun creativiteit, talent voor technologie en teamwork tonen.

De teams die erin slagen de regiofinale te halen, maken kans op een plek in de Beneluxfinale en vervolgens in de Europese of zelfs wereldfinale. De wedstrijd is een oefening in sportiviteit en samenwerking, maar maakt tegelijk technologie ook toegankelijk en interessant voor kinderen.

De FIRST® LEGO® League past perfect in de visie van Techniekpromotie. Door de jeugd op een speelse manier kennis te laten maken met techniek, geven we hen de kans om hun technisch talent te ontdekken en te ontwikkelen. Is de interesse gewekt, dan kiezen ze wellicht vlugger voor een technische opleiding.

Toekomstperspectieven voor technisch talent

We geven technisch talent dus graag groeikansen. Want dat heeft ongetwijfeld een positieve impact op de groei van Limburgse bedrijven en bijgevolg op de welvaart in onze regio. Onze jeugd gaat een mooie toekomst tegemoet én Limburgse bedrijven kunnen groeien als nooit tevoren.

Groeiende en innoverende ondernemingen trekken investeringen aan en leveren op hun beurt weer meer werkgelegenheid. Goed voor de jongeren, goed voor de economie: een win-winsituatie! Daarom ondernemen we dus deze missie, met als doel 20% meer inschrijvingen voor technische opleidingen te verkrijgen tegen 2020.

Vacatures in technische sector

Er zijn momenteel al heel wat vacatures voor technische jobs in onze industrie. Technische profielen zijn nu eenmaal heel gegeerd op onze arbeidsmarkt. Nu nog de juiste wetenschappelijk en technisch onderlegde mensen aantrekken. Asap maakt er alvast werk van.

Heb jij technisch talent? Misschien vind je wel jouw droomjob in ons uitgebreid aanbod.

Vind jouw job in techniek!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen