Een werkdag kan behoorlijk hectisch zijn. Telefoontjes van klanten en collega’s. Je baas die snel nog iets van je nodig heeft. Een meeting waar je onverwacht naartoe moet. Mails die echt wel beantwoord moeten worden. Opdrachten die langer duren dan voorzien. Er komt heel wat op je af.

Stop met brandjes blussen

En dan opeens is het avond. Je bent de hele dag druk in de weer geweest. Maar die belangrijke taak die je vandaag wilde afwerken, daar ben je zelfs nog niet aan kunnen beginnen. Door alle inkomende vragen verdween die opdracht (die toch wel wat concentratie vergt) al snel naar de achtergrond. En ben je je dag doorgekomen met louter brandjes blussen.

Morgen is gelukkig weer een nieuwe dag. Alleen … Die blijkt ook weer om te vliegen met dringende dingen die door je planning komen fietsen. Voor je het weet is je werkweek om en ga je met een knagend gevoel je weekend in. Want de opdrachten die echt belangrijk waren, die liggen maandag opnieuw op je te wachten.

Hou grip op je werk met een doelstellingenkalender

Wil je je hoofd boven water houden? Meer grip krijgen op je werk? Asap heeft de ideale oplossing in de vorm van een doelstellingenkalender. Pardon? Een wat?

Een doelstellingenkalender dus. Dat is een weekplanner die je bevestigt op een goed zichtbare plek: naast je computerscherm tegen de muur, de deur van je kast, de deur, …De bedoeling is dat je elke werkdag voorziet van een post-it. Op die post-it noteer je een must-do opdracht voor die dag.

Visualiseer je goals

Het is een simpel systeem, maar super effectief. Want door je goals te visualiseren krijgen ze geen schijn van kans om uit beeld te verdwijnen. De hele dag door word je letterlijk met je neus op je dagtaak gedrukt. Het is een sterke reminder die je helpt om je dag te plannen, grip te houden op je werk en makkelijker nee te zeggen tegen minder belangrijke taken. Prioriteiten stellen wordt piece of cake.

Probeer het zeker en geniet van het gevoel om ’s avonds opgelucht die post-it van je kalender te rukken. Taak volbracht. Zo kan je voldaan naar huis. Om de volgende dag met volle moed aan een nieuwe opdracht te beginnen.

Download je doelstellingenkalender

Download jouw Asap-doelstellingenkalender en geef deze supertip door aan collega’s. Ze zullen je oneindig dankbaar zijn.

  1. Download de kalender hieronder

  2. Print af op A3-formaat

  3. Hang de kalender op een zichtbare plaats

  4. Hou post-its in de buurt

  5. Get your goal!

Visualisering van je goals werkt! Je ziet reële resultaten. Je jobtevredenheid verhoogt. En laat dat nu net onze doelstelling zijn. Elke dag opnieuw.

Download

#EnjoyYourJob

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen