Digitalisering opende een wereld van mogelijkheden. Computers maken onze jobs een stuk makkelijker. Maar die nieuwe technologiën creëren soms ook frustratie: de massa’s informatie die je dagelijks te verwerken krijgt, bestanden die te zwaar zijn om door te mailen, je mailbox die overladen raakt, … Gelukkig bestaan er heel wat (gratis) tools die ervoor zorgen dat jij niet over je toeren raakt.

Werk jij een hele dag achter je computer? Dan weet je hoe moeilijk het soms is om een duidelijk overzicht over al die werkinformatie te bewaren. En hoe frusterend het is als al die technologieën niet altijd helemaal mee zijn met wat jij wil dat ze doen. Maar geen paniek. Asap geeft je graag enkele interessante tips: deze 8 gratis pc-tools maken je dagdagelijkse werk gegarandeerd een stuk vlotter!

1. Cijfer snel met Google

Je rekenmachine even niet bij de hand? Geen nood. Google weet écht alles, ook het antwoord op jouw rekenvraagstuk. Typ gewoon je bewerking in de Google-zoekbalk. Zo simpel kan het (kantoor)leven zijn.
www.google.be

2. Werk sneller met sneltoetsen

Heb je enkele Word-bestanden tegelijkertijd openstaan? Je kan er makkelijk tussen switchen met CTRL+F6. Van het ene programma naar het andere gaan doe je supersnel met ALT+TAB. Meer interessante shortcuts vind je op www.sneltoetsen.com.

3. Verstuur zware bestanden met WeTransfer

Raakt die presentatie of dat foto-album maar niet buiten? Waarschijnlijk is je bestand te zwaar om door de serverfilter te geraken. Maar gelukkig is er WeTransfer, een online service waarmee je niet het zware bestand zelf maar een simpele link ernaar doorstuurt naar je contacten. Super makkelijk en meteen ook een verlichting voor je mailbox! www.wetransfer.com

4. Converteer onleesbare bestanden met Zamzar

Heb je een bestand toegekregen dat je computer niet kan lezen zonder de betreffende software te downloaden? Ga dan snel naar Zamzar waar je in 4 eenvoudige stappen je file converteert naar het door jou gewenste formaat.
www.zamzar.com

5. Maak de perfecte presentatie met Prezi

Staat er binnenkort een presentatie op je planning? Niet nodig om zelf eindeloos aan het design ervan te werken. Schakel gewoon een geheime hulplijn in: Prezi geeft je namelijk instant de visuele power die je presentatie nodig heeft en waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je publiek. www.prezi.com

6. Verstuur je nieuwsbrief met Mailchimp

Professionele nieuwsbrieven versturen naar je contacten? Daar hoef je geen computerwizard voor te zijn. Met het gebruiksvriendelijke Mailchimp maak je snel en makkelijke mooie designs en beheer je (diverse) mailinglijsten. Bovendien presenteert het programma je gedetailleerde statistieken die je kan koppelen aan je Google Analytics. www.mailchimp.com

7. Doe marktonderzoek met Survey Monkey

Feedback vragen van je klanten? Info verzamelen vanuit de markt? Met het populaire Survey Monkey maak en publiceer je in enkele minuten een professionele enquête, die je kan verzenden via mobile, web en social media. www.surveymonkey.com

8. Organiseer je dag met Trello

Nog 101 zaken te doen? Laat ze niet in je hoofd rondspoken. Organiseer al je opdrachten en projecten met Trello, een online cardboard dat jou (en/of je team) in een oogopslag efficiënt up-to-date houdt. Trello installeren? Check!
www.trello.com


Met bovenstaande slimme tools worden je routinetaken ook écht routine. En verdwijnen je digitale frustraties letterlijk in één klik.


Succes ermee en … Enjoy your (digital) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod