Tom is hr-consultant in Antwerpen bij Asap. Hij is 25 jaar oud, is sociaal, nieuwsgierig en staat sterk in zijn schoenen. Wil je graag weten wat deze job inhoudt? Is hr-consulent een job die ook op jouw lijf is geschreven? Tom vertelt je er alles over. Bovendien vertrouwt hij ons ook toe hoeveel hij verdient.

Wat zijn de taken van een hr-consultant bij Asap?

Tom: “Een hr-consultant zoekt de ideale kandidaat voor onze klanten. Heb ik een perfecte match gevonden en mag de uitzendmedewerker aan de slag? Dan stel ik (meestal wekelijks) een nieuw contract op en betaal ik het loon uit. Ik check ook regelmatig of alles goed verloopt, zowel bij de klant als bij de medewerker.”

Hoe ben je in de uitzendsector terecht gekomen?

Tom: “Nadat ik mijn diploma (Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen en Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid, nvdr.) behaalde, wist ik niet goed wat ik wilde. De enige vereiste: het moest een job zijn waar ik me helemaal in kon vinden. Toen ik de vacature van Asap las, was ik helemaal verkocht. Van nature ben ik iemand die sociaal is, sterk in zijn schoenen staat en heel nieuwsgierig is. Dat bleek de ideale combinatie voor de job van hr-consultant.”

Doe je je job graag?

Tom: “Absoluut! Ik denk dat mijn job altijd uitdagend en gevarieerd zal blijven. Ik ga elke keer opnieuw op zoek naar die ene ideale kandidaat en heb contact met klanten uit tal van sectoren. Het geeft bovendien veel voldoening als je de perfecte match vindt tussen klant en uitzendmedewerker. Onlangs had ik mijn tweede starter. Dat is zalig!”

Wat vind je van je loon?

Tom: “Ik verdien 2.000 euro bruto, krijg maaltijdcheques en een fietsvergoeding. Daar ben ik heel tevreden mee. Mijn vrienden, die net als ik een bachelorsdiploma hebben, verdienen ongeveer evenveel, dus ik kan zeker niet klagen.”

Gestart in volle coronacrisis

Tom: “Mijn eerste werkdag viel in het begin van de coronacrisis, dus dat was wel even moeilijk. Normaal werk ik vijf dagen per week, fulltime dus. Maar dat werd toen onmiddellijk teruggeschroefd naar drie dagen per week, waardoor ik twee dagen economisch werkloos was. Voor die twee dagen kreeg ik dus ‘maar’ 70 procent van mijn loon. Toen hield ik zo’n 1.600 euro per maand over, gelukkig is dat niet meer zo nu ik effectief fulltime aan de slag ben.”

Hoeveel uren werk je per week?

Tom: “Ik werk veertig uren per week. Dat levert me jaarlijks dan ook een paar extra verlofdagen op.”

Is de job van uitzendconsulent echt iets voor jou? Wil jij ook mensen aan een job helpen waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn? Neem dan een kijkje bij onze eigen vacatures.

Dit artikel verscheen ook in een aangepaste vorm op Jobat.be.

Vind jouw droomjob.

Ontdek ons aanbod