Wilfried (50) kwam via Asap terecht bij Ecolab. Hij tekende al snel zijn vast contract bij deze multinational die producten produceert voor een efficiënte reiniging, voedselveiligheid en infectiepreventie.

Wilfried wilde heel graag iets doen in de chemie. Met zijn attest heftruck/reachtruck en VCA vond Asap heel snel een toffe job bij chemiereus Ecolab. Zijn droomjob, zo blijkt.

“Na het faillissement van de uitlaatfabriek waar ik 21 jaar werkte, wilde ik iets gaan doen in de chemie,” vertelt Wilfried. “Via ASAP ging ik aan de slag bij chemiereus Ecolab. De eerste 2 maanden loste ik vrachtwagens en controleerde ik ladingen. Daarna kwam ik in het magazijn terecht. Mijn attest voor heftruck/reachtruck/VCA dat ik haalde tijdens mijn outplacement, gaf dus meteen resultaat.”

Hoe ziet de werkdag van heftruckchauffeur Wilfriend eruit in de productie?

Als ik de ‘vroege’ heb, sta ik al om 04:15 op. Ik ontbijt op m’n gemak, douche me en laat de hond een 10-tal minuutjes uit. Om 5.20 uur vertrek ik naar mijn werk. Daar ben ik op een kwartiertje.

We starten met een ochtendmeeting. Samen met de vier kantoormedewerkers bespreek ik de lopende dossiers. Ik reikte hen de voorbije weken heel wat nieuwe klanten aan en informeer naar een stand van zaken. Tegelijk bekijken we de hot prospects voor de komende periode. Dan gaat het zowel over kmo’s als grotere ondernemingen.

De pauze van 20 minuutjes zit erop. Terug aan de slag! De ingrediëntenlijsten die ik doorkrijg scan ik in, vervolgens haal ik de afgemeten hoeveelheden uit locatie in het magazijn en doe ik de retour. Ik vergelijk het soms met het klaarzetten van alle ingrediënten voor pannenkoekendeeg. (lacht) Met het verschil dat er heel wat bijtende producten tussen zitten. Daarvoor draag ik beschermende werkkledij, inclusief een veiligheidsbril.

Naast heftruckchauffeur ben ik ook polyvalent medewerker. Dat betekent dat ik inval voor andere collega’s. Soms sta ik aan de afvulmachine, of doe ik de logistiek of voorbereiding. Het hele team springt hier enthousiast in voor elkaar. Dat maakt mijn job zo plezant! Geen enkele dag is dezelfde. Bovendien krijg ik in productie alle kansen. Ik leer ook de machines van de verschillende lijnen bedienen on the job. Zo doe ik heel wat kostbare ervaring op.

Mijn shift zit erop. Thuis leg ik me op de zetel voor een powernap. De rest van de namiddag werk ik graag in mijn tuin, maak ik een fietstocht, neem ik de quad of doe ik boodschappen voor mijn invalide moeder. Op woensdag volg ik avondschool waar ik sleutel aan lichte motoren zoals kettingzagen of bosmaaiers. Zo sluit ik op een toffie manier de dag af!

Dankzij mijn attest voor heftruck/reachtruck vond Asap heel snel een job voor me!

Wilfried

Lees meer over werken als heftruckchauffeur:

Zin om net zoals Wilfried te werken als heftruckchauffeur? Check in bij de jobspecialisten van Asap.

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Lire d'autres articles du blog