Te laat gaan slapen gisterenavond? Kan je er ‘s morgens moeilijk uit? Snoozen en je nog eens lekker omdraaien in bed lijken soms zo zalig. Maar denk - terwijl je nog wat dieper onder de lakens kruipt - eens aan de gevolgen voor de rest van de dag …  

Want dadelijk moet je je haasten. Erg haasten. Je ontbijt snel snel binnenwerken of zelfs helemaal overslaan. En dan snel de wagen in. Volle gas racen tot op het werk. Hopelijk heb je onderweg geluk: niet te veel rode lichten (bij oranje geef je steevast gas bij), geen file (die moet je dan langs de pechstrook voorbij), geen langzame chauffeurs (die je meedogenloos aan de kant dwingt) of geen onvoorziene obstructies op de weg.

Fijn als alles goed gaat en je op het nippertje – hijgend – op je werk arriveert. Maar op een dag kan het wel eens anders lopen. Heb je al eens stil gestaan bij de gevolgen daarvan? Niet alleen voor jezelf en je familie. Maar ook voor andere weggebruikers die je onderweg in gevaar brengt. Is dat het risico waard?

Vermijd daarom snelle ritten naar het werk met enkele eenvoudige tips.

 • Sta op tijd op.
  Zet je wekker desnoods een half uurtje vroeger. Dan kan je zonder risico snoozen en ben je toch nog ruim op tijd uit de veren.
   

 • Vertrek niet op tijd – vertrek vroeger dan op tijd.
  Hou ruim rekening met onverwachte omstandigheden onderweg. Doe je een half uurtje over de rit naar je werk? Reken dan een kwartiertje extra.
   

 • Rij veilig.
  Respecteer de maximum snelheid en verkeersregels onderweg. Hou ook voldoende afstand met voorliggende voertuigen. Zeker bij vochtig of mistig weer als je remafstand vergroot.

Elke morgen naar je werk racen? Dat hoeft niet meer dankzij bovenstaande tips. En dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar voor alle andere weggebruikers onderweg. Bovendien trakteert op tijd vertrekken je op een fijn extraatje. Want relaxt op het werk toekomen en tijd hebben voor die eerste verkwikkende koffie is een ideale start van je dag.

Meer nuttige tips en info nodig om veilig op je werk te arriveren? Contacteer dan je veiligheidsadviseur.

Enjoy your Job!