De zomermaanden zijn traditioneel een ‘rustige’ periode in de ondernemingswereld. Heel wat werknemers nemen een jaarlijkse break. Maar laat dat nu net één van de redenen zijn waarom de zomerperiode de perfecte periode is om te solliciteren! Waarom en hoe jij je jobkansen tijdens de zomer verhoogt? Dat lees je hier.

Is er eigenlijk een leukere periode dan de zomer om op zoek te gaan naar een (nieuwe) job? De zomerse temperaturen geven je meteen de nodige portie vitaminen. Online jobsites uitpluizen of jobadvertenties selecteren in je favoriete krant: het is een stuk aangenamer als je dat doet vanop een leuk terrasje, uiteraard met een verfrissend drankje binnen handbereik.

Maar wist je dat je kansen om een job aan de haak in de zomermaanden beduidend hoger liggen dan tijdens de rest van het jaar? Dit is waarom.

1. De zomerperiode een rustige periode? Niet op het vlak van vacatures!

Vergis je niet. In de zomerperiode is het dan misschien wel rustiger voor veel ondernemingen. Het is ook de periode waarin alles in gereedheid wordt gebracht om het najaar sterk te starten, in het goede gezelschap van een nieuwe collega. Want een vacature die moet ingevuld worden: daar wacht niemand mee tot na de zomer. Dit is dus hét moment om je slag te slaan.

2. Minder concurrentie bij een sollicitatie = meer kans voor jou

Iedereen die denkt dat bedrijfsactiviteiten nagenoeg stilliggen tijdens de zomer? Dat biedt nog meer mogelijkheden voor jou. Want een eenvoudige rekensom leert ons dat zoveel te minder sollicitanten er zijn, zoveel te meer jij kans maakt op die job.
Dit is je kans om extra in het oog te springen. Doe dat dan ook. Letterlijk. Pak je cv en motivatiebrief aan en zorg die de aandacht grijpen van je werkgever-in-spe. Google jezelf ook eens en zorg dat je LinkedIn-profiel van het scherm spat.

3. Sollicitatiegesprekken verlopen net iets aangenamer.

Het zonnetje schijnt. De vogeltjes fluiten. De hele wereld voelt meteen een stuk aangenamer aan. Reken maar dat die positieve energie van je afstraalt! En dan hebben we het nog niet over je gedrevenheid en motivatie omdat jij wél wil werken terwijl iedereen in vakantiemodus is. Met een interviewer die bovendien ook minder gehaast is én deze interviewtips, verloopt je gesprek gegarandeerd op wieltjes!

4. Je hebt héél wat meer netwerkmogelijkheden.

Door het goede weer is er tijdens de zomermaanden elke week wel iets te doen. Een barbecue hier. Een outdoor after-work daar. Netwerken tijdens de zomerperiode: dat lukt net iets vlotter. En als je beseft dat heel wat vacatures via via ingevuld worden, dan weet je wat je te doen staat. Kom je deur uit. Leer nieuwe mensen kennen. Informeer bij de mensen die je kent of zij opportuniteiten voor je weten of je ergens kunnen introduceren. Veel geluk en … vergeet vooral intussen niet te genieten!

Asap-tip: Tijdelijke vervangingen kunnen een vaste job worden

Tijdens de zomerperiode nemen heel wat werknemers hun jaarlijkse break. En met de exotische reisbestemmingen die in de lift zitten, kunnen die vakanties wel eens langer uitdraaien. Dat biedt opportuniteiten. Want die afwezigen moeten vervangen worden. Zo krijg jij een kans om ervaring op te doen die super staat op je cv. En wie weet welke interessante contacten je intussen legt? Of misschien maak je wel zo’n goede indruk dat je na je vervanging mag blijven?

Ook een tijdelijke zomerjob biedt je dus heel wat kansen. Schrijf je daarom als de bliksem in bij een uitzendkantoor. Bij Asap bijvoorbeeld. En omdat wij het je graag makkelijk maken, kan je dat hier meteen doen, online.

De zomerperiode een rustige periode? Niet voor jou. Gebruik de zomermaanden om in de beste en meest leuke omstandigheden een nieuwe job aan de haak te slaan! Hulp nodig daarbij? Check zeker alle nuttige tips in ons online sollicitatiedossier en hou onze website in de gaten voor meer jobnieuws.

Alvast veel succes en … Enjoy your (new) Job!


Vind jouw droomjob!

Ontdek het aanbod

Lire d'autres articles du blog