Vallende voorwerpen, glasscherven, langsrijdende transporten, ... Er zijn heel wat risico’s op de werkvloer die je voor de voeten geworpen worden. De oplossing? Veiligheidsschoenen. 

Knelpunt

In bepaalde afdelingen zoals een productiehal is het dragen van veiligheidsschoenen vanzelfsprekend. In de bouwsector zijn veiligheidsschoenen zelfs verplicht. De risico’s zijn er overduidelijk: mogelijk (zware) vallende voorwerpen of scherpe items op de vloer. In andere afdelingen zijn die risico’s niet zo duidelijk zichtbaar. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn! Want wat met voorbijkomende transporten in het magazijn? Bijna de helft van alle heftruckongevallen heeft voet- en teenletsels tot gevolg. En dan zijn er nog de risico’s op stootletsel, met je voet ergens tussen gekneld geraken, vallende items, glasscherven of spijkers op de vloer, of domweg uitglijden. 

Veiligheidsschoenen, een must voor je voet

Je eigen sneakers voelen comfortabel. En op zomerse werkdagen zijn frisse sandalen en zelfs slippers heel aanlokkelijk. Maar ze bieden absoluut onvoldoende bescherming tegen de risico’s op de werkvloer. Met mogelijk zware gevolgen. Treed de veiligheidsmaatregelen niet met de voeten. Vermijd of beperk voetletsels. Ga resoluut voor veiligheidsschoenen. 

Wie het schoentje past

Veiligheidsschoenen zijn speciaal vervaardigde schoenen met verharde neuzen in staal of kunststof – optioneel ook met een tussenzool – en voorzien van een CE-markering met vermelding van NEN-EN-ISO 20345. Deze veiligheidsnorm heeft verschillende eisenpakketten die zijn aangeduid met S1, S2, S3 of voor laarzen S4 en S5. De veiligheidsschoenen die je via ASAP meekrijgt zijn S3 veiligheidsschoenen. Die zijn geschikt voor plaatsen met een risico op intrappen van scherpe voorwerpen. De modellen bestaan in diverse maten in lengte en breedte. Je vindt er zeker eentje die een hele dag comfortabel aanvoelt aan je voeten.

Dragers van veiligheidsschoenen? Die hebben altijd een voetje voor. Wil je meer info over dit persoonlijk beschermingsmiddel? Contacteer dan je veiligheidsadviseur.

Enjoy your Job!