Elke keer weer die boterhammen met kaas of ham … Eerlijk, het doet je niet echt uitkijken naar de lunchpauze. Maar laat dat geen excuus zijn om ’s middags een kant-en-klare maaltijd te verorberen of – erger nog – met een lege maag verder te werken. Met een beetje organisatie kost het je amper moeite om een gezonde lunch te voorzien!

Voordelen van een lunchpauze op het werk

Nog zo veel werk voor de boeg, klanten die niet kunnen wachten, … Als je wil, vind je elke dag wel een reden om geen pauze te nemen of je boterhammen aan je bureau op te eten. Toch is dat geen goed idee. Niet alleen is het slecht voor je gezondheid, het beïnvloedt ook je prestaties.

Een gezonde lunch heeft namelijk voordelen op zowel mentaal als fysiek vlak:

  • Mentale ontkoppeling
  • Zelfs een halfuurtje pauzeren, doet je goed. Praat over het weer of de laatste tv‑shows met je collega’s. Of geef even enkel je lekkere lunch de volle aandacht. Je een moment niet bezighouden met werkgerelateerde zaken, zorgt ervoor dat je na de middag beter met stress omkan.
  • Fysieke boost
  • De voedingsstoffen in je gezonde maaltijd geven je een energieboost waar je de verdere werkdag van profiteert. Ook als je stilzit, verbruik je trouwens energie. Onderschat bureauwerk dus niet! Je hersenen verbruiken maar liefst 20% van je totale energie. Eet je niet op tijd, dan wordt het effectief moeilijker om na te denken en goed te functioneren.

ASAP geeft je daarom graag inspiratie voor een gezonde lunch op het werk. Sommige slaatjes kan je vlug vers maken de avond voordien. Andere gerechten bereid je en vries je in wanneer je er tijd voor hebt.

We helpen je op weg met 5 gezonde lunchrecepten

1. Trendy lunch in a jar
2. Verrassende lunchbox
3. Klassieke caesarsalade
4. Koude pasta met tonijn
5. Salade van superfood


trendy lunch in a jar

verassende lunchbox

klassieke caesersalade

koude pasta met tonijn

salade van superfood

Vind jouw droomjob

Ontdek hier