Binnen Asap zijn er ook tal van groeimogelijkheden. Hiervoor stelt ons Human Engagement Team (HEM) een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op voor de Asap medewerker. 

Hoe zo een persoonlijk groeiproces verloopt? De carrière van Eli fis hier een mooi voorbeeld van. 

Wie is Elif?

Na haar studies in Toerisme en recreatiemanagement kwam Elif in een reisbureau terecht. Enkele jaren later solliciteerde ze bij Asap voor een functie in de uitzendsector, een job met nog meer variatie en toch nog commerciële ingesteldheid.  

Tijdens haar sollicitatie had ze meteen het gevoel "dit zit goed"… een gevoel dat ze vandaag de dag nog steeds heeft. Teamwork is een belangrijk onderdeel binnen Asap, iets wat voor Elif ook een belangrijke factor is om samen successen te boeken.

Doorgroeien binnen Asap

In 2018 kreeg Elif de job van Lead Consultant voorgesteld voor het kantoor in Genk. Het ideale moment voor haar om "nog meer te kunnen en te doen en meer verantwoordelijkheid te nemen. Als ik er op terugkijk, was dit een heel leerrijke periode" aldus Elif.  

Bij een interne herstructurering in 2020, besloot Eli om intern te solliciteren voor de job van Business Expert. Haar takenpakket breidde zich nog meer uit met opleidingen en coaching geven aan de collega’s. Twee jaar later besloot ze, door het vertrek van een collega, de volgende stap te zetten in haar carrière. Ze solliciteerde voor de rol van Business Manager. Na het opstellen van de POP, met ons HEM team, en een geslaagd assessment startte Elif op 1 juli 2022 als Business Manager.

“Samen met mijn enthousiaste en gedreven team ben ik ervan overtuigd dat we vele successen gaan boeken!”

Elif Kararmis

It's time to enjoy your job

Droom jij ook van een groeitraject binnen Asap

Solliciteer nu voor één van onze intere vacatures

CHECK ALLE VACATURES