Aflevering 2: Hoe maak je indruk tijdens je sollicitatiegesprek? | ASAP
Home / Solliciteren / Aflevering 2: Hoe maak je indruk tijdens je sollicitatiegesprek?

Aflevering 2: Hoe maak je indruk tijdens je sollicitatiegesprek?

Een eerste indruk blijft hangen. Graag professioneel en zelfzeker overkomen tijdens je gesprek? We geven je alvast enkele goede tips.

Succesvol en stijlvol aan het werk? Onze experts stomen je klaar met enkele tips. Anneke werkt bij ASAP, dé jobexpert voor tijdelijke en vaste jobs. Voor het stijladvies roept Anneke versterking in van Djalil, mode-expert bij Maison Lab.

SUCCESVOL SOLLICITEREN

1. Kom op tijd

Te laat komen op je sollicitatiegesprek? Dat is absoluut “not done”. Bereken op voorhand de route én voorzie een ruime tijdsmarge. Zo kom jij fris en relaxt toe op je afspraak. Geraak je er onverwacht toch niet op tijd? Bel dan even om te verwittigen. Tip: zet het nummer van je contactpersoon alvast in je gsm.

 

2. Let op je lichaamstaal

Rekruteerders houden van een positieve uitstraling. Kom binnen met een glimlach, maak oogcontact en geef een stevige handdruk. Zo geef je meteen een professionele indruk en straal je zelfvertrouwen uit.

 

3. Ga in dialoog

Een sollicitatie is geen vraag-antwoord-gesprek. Stel zelf ook vragen, zodat je een gemoedelijke dialoog opbouwt met de rekruteerder. Geen inspiratie? We geven je graag een duwtje in de juiste richting. Bijvoorbeeld: Welke zijn de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf? Waarom werken jouw medewerkers graag in je onderneming? Meer inspiratie vind je hier.

 

STIJLVOL SOLLICITEREN

 

1.  Zorg voor mooi passende kledij

Een eerste indruk blijft hangen. Dames vermijden best een te diep décolleté. Heren, zorg ervoor dat de knopen van je hemd mooi sluiten. Draag je een trui? Knoop je hemd dan tot boven dicht.

2. Kies voor ademende stoffen

Zenuwachtig tijdens je gesprek? Dan kan het zijn dat je sneller zal transpireren. Ademende stoffen zoals katoen of linnen zijn dan ideaal omdat ze minder markeringen geven.

3. Match met de bedrijfscultuur

Wat is de dresscode van het bedrijf? Formeel? Of eerder casual? Pas je outfit aan in functie van de bedrijfscultuur. Maar behoud wel steeds je eigen stijl. Zo onderscheid je je.

 

 

 

 

 

 

Onze video nog niet gezien? Ontdek 'm hier!

 

vind jouw droomjob