Van 11 tot en met 17 maart 2024 vindt voor de 13e  keer de Week van de Zorg plaats. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan de sector van de gezondheidszorg en de mensen die dag in dag uit instaan voor onze gezondheid en welzijn.
Ook onze Asap Care collega's zetten gedurende deze week onze uitzendmedewerkers actief in de zorgsector extra in de bloemetjes.

Week van de Zorg

De Week van de Zorg is een initiatief van de Vlaamse overheid en heeft als doel het brede publiek kennis te laten maken met de vele facetten van de zorgsector en de mensen die er werken. Het hoogtepunt van de week ligt met dé ‘Dag van de Zorg’ op zondag 17 maart 2024. Op die dag worden tal van activiteiten georganiseerd, zowel in de zorginstellingen zelf als op andere locaties. Denk bijvoorbeeld aan opendeurdagen, workshops, lezingen en rondleidingen.
Het hele overzicht kan je terugvinden op de website van de ‘Dag van de Zorg’.

Dit initiatief is niet alleen interessant voor mensen die een carrière in de zorgsector overwegen, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en welzijn. Tijdens de activiteiten kom je immers meer te weten over de verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg, van verpleegkunde tot ergotherapie en van diëtetiek tot psychologie.

De uitgelezen kans om kennis te maken met de mensen achter de zorg

Zorgverleners werken vaak in de anonimiteit, maar tijdens de Week van de Zorg krijgen ze de kans om hun verhaal te vertellen en hun passie voor het vak te delen. Zo krijg je als bezoeker een beter beeld van wat het werk in de zorgsector precies inhoudt en welke uitdagingen erbij komen kijken.

Ook voor zorginstellingen zelf is de Week van de Zorg een belangrijk moment

Het is een kans om zichzelf in de kijker te zetten en om te laten zien welke diensten en mogelijkheden ze bieden. Bovendien kunnen ze op die manier nieuwe medewerkers aantrekken, want er is nog steeds een grote vraag naar goed opgeleide zorgverleners. De job van verpleegkundige staat nog steeds op de eerste plaats in de lijst van knelpuntberoepen.

Kortom, de Week van de Zorg is een week vol activiteiten en informatie over de zorgsector in België. Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met de mensen achter de zorg en om meer te leren over de verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg. Of je nu geïnteresseerd bent in een carrière in de zorg of gewoon benieuwd bent naar wat er allemaal gebeurt achter de schermen, de Week van de Zorg biedt voor elk wat wils.

Zin om te werken in de zorgsector?

Zoek jouw droomjob

Meer blogartikels lezen