Succesvol en stijlvol aan het werk? Onze experts stomen je klaar met enkele tips. Anneke werkt bij Asap, dé jobexpert voor tijdelijke en vaste jobs. Voor het stijladvies roept Anneke versterking in van Djalil, mode-expert bij Maison Lab.

SUCCESVOL AAN HET WERK

1. Introduceer jezelf

Een eerste werkdag kan behoorlijk stressy zijn. Vinden mijn nieuwe collega’s me wel tof? Pas ik in het team? Geen zorgen. Adem diep in en uit, stel jezelf spontaan en met een glimlach voor aan je nieuwe collega’s. Want glimlachen geeft je meteen een sympathieke, positieve uitstraling en stelt je nieuwe collega’s ook op hun gemak... want voor hen is het ook best spannend!

2. Luister

Er komt heel wat info op je af tijdens deze dag. Luister daarom goed. Probeer de namen van je collega’s te onthouden, wie op welke afdeling werkt, waar de persoon verantwoordelijk voor is, ... Schrijf indien nodig de info op in een schriftje. Zo is het makkelijker om iemand achteraf aan te spreken.

3. Ga samen lunchen

Je lunch overslaan? Geen goed idee. Laat je werk even rusten en installeer je in de eetzaal. Even genieten van verhalen van collega’s en intussen lekker knabbelen: het heeft een stimulerend effect. Tijdens de middagpauze leer je je nieuwe collega’s alvast beter kennen in een meer ontspannen sfeer.

STIJLVOL AAN HET WERK

Heb je werkkledij? Dan trek je deze aan op je eerste werkdag. Ben je hier niet aan gebonden? Match je outfit dan met de bedrijfscultuur. Hou je kledij op je eerste dag neutraal en toegankelijk:

1. Kies voor basisstukken

Combineer je jeans met een leuk hemd of een toffe trui. Dit zijn basisstukken waarmee je altijd goed zit. Ga voor een hemd of trui in je lievelingskleur en geef zo je zelfvertrouwen een flinke boost. Want denk eraan: hoe je je voelt, dat straal je ook uit.

2. Combineer verschillende lagen

Je outfit afkleden doe je met een basic blazer of een leuk vest. Heb je snel te warm of te koud? Door te werken met verschillende lagen (een trui én een jas) kan je je hier op voorbereiden.

3. Prints kunnen zeker

Hou je van prints? Tast eerst de omgeving wat af en ga voor een neutrale print. Een ruitje of een streepje kan zeker. Te felle prints (zoals schreeuwerige kleuren/tekeningen of felle tijgerprint) laat je op je eerste werkdag best nog even achterwege. 

Ontdek onze video

 

 

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen