Goed nieuws. Interimwerk is binnenkort mogelijk in alle sectoren. De regering Michel zet met het zomerakkoord de deur open naar de twee laatste ‘verboden’ jobs. Vanaf (vermoedelijk) januari 2018 mogen ook verhuisbedrijven en binnenschippers hun activiteiten versterken met onze Asap-talenten.

Uitzendarbeid in verhuisbedrijven en binnenscheepvaart

Uitzendkrachten flexibel inzetten in functie van de workload: nog niet alle sectoren hadden daarvoor de mogelijkheid. Vakbonden hielden jarenlang alle poorten gesloten voor de verhuissector en de binnenscheepvaart. Tot 2018 dus. Verhuisprojecten vlekkeloos afwerken? Files reduceren door versterking van de binnenscheepvaart? Asap krijgt vanaf 2018 een toegangsticket tot de (water)weg van deze laatste sectoren.

Uitzendarbeid in havenarbeid

Eerder dit jaar gingen de interimsluizen ook al (gedeeltelijk) open voor havenarbeid. Onder zware druk van Europa werd de wet-Major aangepast. Die bepaalde dat in de Belgische havens enkel erkende havenarbeiders zeeschepen mogen laden en lossen. Binnenkort kunnen ook hier onze Asap-interimmers aan de slag - onder strikte voorwaarden. Havenbedrijven hoeven in elk geval al niet ver te zoeken voor versterking. Ons dedicated kantoor Asap Antwerpen Haven en Logistics ligt in het hart van alle havenactiviteiten.

Safety first bij Asap

Waarom bovenstaande sectoren zolang gesloten bleven voor interimarbeid? De specifieke taken en complexe veiligheidsaspecten spelen ongetwijfeld een rol. Gelukkig is voor Asap veiligheid prioritair op de werkvloer. Asap-uitzendkrachten gaan maar pas aan de slag na een uitgebreide briefing, gespecialiseerde training en de nodige veiligheidsopleidingen. Onze preventieadviseurs houden bovendien een oogje in het zeil en informeren en sensibiliseren met opvallende veiligheidscampagnes. Zo ben jij er zeker van dat je enkel vakbekwame mensen over de vloer krijgt, die weten wat ze doen. Een hele geruststelling, niet?

Meer weten over veiligheid bij Asap? Neem dan snel een kijkje in ons online veiligheidsdossier!


Gemotiveerde vakmensen nodig om je team te versterken? Neem dan contact op met een Asap-kantoor bij jou in de buurt.

Enjoy your Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen