Als je tegenwoordig geen toegang tot internet hebt, is het niet eenvoudig om werk te zoeken. Vanuit die optiek schenkt Asap computers aan enkele goede doelen. ‘Betonne Jeugd’ bijvoorbeeld, een organisatie die kansarme jongeren helpt solliciteren. Maar ook ‘Kwadraat’ en ‘De Kleppe’ ontvangen een stel uitgeruste computers. De organisaties zijn voorgedragen door de Asap-medewerkers zelf.

Asap schenkt computers aan goede doelen

Eerder dit jaar kreeg elke Asap-collega een oproep in de mailbox: iedereen kreeg de kans om een goed doel naar keuze naar voren te schuiven. Op basis van de inzendingen werden drie organisaties gelukkig gemaakt: Betonne Jeugd, Kwadraat en De Kleppe.

Het materiaal helpt hen hun werking te verbeteren, weet Esmeralda (consulent Asap Schoten). Zij schoof ‘Betonne Jeugd’ naar voren: “Betonne Jeugd organiseert wekelijks activiteiten voor kansarme jongeren en jongeren met problemen, die moeilijk hun weg in het onderwijs vinden. Met alle gevolgen van dien voor hun carrière. Betonne Jeugd schakelt de computers in om tieners (van 9 tot 16 jaar) te helpen met hun huiswerk. De jongvolwassenen (tussen 20 en 40 jaar) kunnen via de nieuwe computers een job zoeken. Ze leren via welke sites je werk kan vinden, hoe je een deftig CV kan opmaken en hoe je jouw online profiel kan professionaliseren (bv. Facebook, LinkedIn). Zonder computer is het lastig om te solliciteren, daarom is deze schenking van goudwaarde.”

Op voorstel van HR-consulent Veerle ontvangt ook het Antwerpse Kwadraat computers. Deze organisatie begeleidt, coacht en vormt jongeren die even de weg zijn kwijtgeraakt. Kwadraat gebruikt de computers om de klantentevredenheid te meten. Daarna zullen jongeren op deze apparaten hun schooltaken maken.

Computeren tijdens de vakantie

Naast de twee Antwerpse projecten verhuizen er ook computers richting Oost-Vlaanderen. Met dank aan Julie (Asap Oudenaarde): “De Kleppe is een heel jonge organisatie. De jongste maanden en jaren bouwden ze – met behulp van heel wat giften en donaties – een oud klooster om tot vakantieverblijf. Hier kunnen gezinnen die het financieel minder breed hebben of zorgbehoevende mensen (bv. kinderen met een handicap) een fijne natuurvakantie beleven. De computers komen in de gemeenschappelijke ruimte te staan, waar de vakantiegangers er gratis gebruik van kunnen maken. Onze filosofie luidt ‘Enjoy your Job’, via deze schenking is voor deze mensen eveneens het credo ‘Enjoy your Vacation’ van toepassing.”

“Maatschappelijk engagement zit in onze genen”

Maatschappelijk engagement is belangrijk voor Asap. Computers schenken aan zorgvuldig uitgekozen goede doelen past in de visie van het HR-bedrijf, aldus Ruben Peumans: “In bedrijfsmiddens hebben computers vaak een korte doorlooptijd. Wanneer deze vervangen worden, zijn ze echter nog perfect geschikt voor gebruik. Daarom schenken we onze computers weg aan drie goede doelen. Zo dragen we ons steentje bij aan de maatschappij. Door alle collega’s de kans te geven om een goed doel voor te dragen, geraakt heel onze organisatie doordrongen van dit maatschappelijk engagement.”

Vind versterking voor jouw team!

Contacteer ons

Meer blogartikels lezen