Home / B2B business developer solar producten & isolatie (m/v)

B2B business developer solar producten & isolatie (m/v)

Zonhoven 11/05/2019 - 9:10

Wat ga je doen?

Wil jij ook mee bouwen aan een meer ecologische en groene toekomst? Zit je niet graag stil achter een bureau maar hou je ervan om bedrijven te adviseren over een gamma aan energiezuinige oplossingen? Sta je bovendien klaar om een gloednieuwe functie vorm te geven in een sterk groeiende organisatie? Dan ben jij wellicht de new business development manager die we zoeken om het productengamma (zonnepanelen, isolatiematerialen, …) in B2B markt te zetten.
Functie
Vanuit een grondig marktonderzoek en concurrentie analyse bepaal je in deze nieuwe rol een commercieel actieplan waarin je rekening houdt met alle (ecologisch, economische en sectorale) trends, concurrenten en andere relevante gegevens . Eens je jouw strijdplan klaar hebt, vertaal je dit naar concrete acties om nieuwe klanten te prospecteren, leads te genereren (beurzen, infosessies, netwerking, …) en bezoeken in te plannen. Als betrouwbare partner zorg je dat je een toegankelijk aanspreekpunt bent voor jouw klanten en prospecten. Omdat je meedenkt in de ontwikkeling van de energiezuinige projecten, breng je zelf mogelijke technische oplossingen aan, maak je technische calculaties en berekeningen en ontwikkel je een offerte op maat. Het spreekt voor zich dat een goede follow up, waaruit je de nodige up-selling kansen creëert, jou nauw aan het hart ligt, alsook een nauwkeurige en accurate administratie van al jouw activiteiten. Niet alleen onderneem je dus actief acties om new business in het B2B segment te gaan realiseren, je werkt ook actief mee aan een kader voor dit nieuwe departement (calculatietools, standaardcontracten, …) en houdt de vinger aan de pols aangaan de marktevoluties en –ontwikkelingen.

Wie ben jij?

De bouwsector en met name de energie-zuinige producten (zonnepanelen, noodbatterijen, isolatieproducten, …) kennen voor jou maar weinig geheimen. Bovendien ben je een kei in het opbouwen van nieuwe relaties in een B2B sector en heb je een echte ‘start-up’ mentaliteit. Gedreven, ondernemend, autonoom en verantwoordelijk zijn karakteristieken die jouw persoonlijkheid definiëren. Maar vooral! Je hebt er zin in om deze technisch commerciële uitdaging vanuit het hoofdkantoor in Zonhoven aan te gaan!

Wat bieden wij jou?

Onze opdrachtgever is een jonge en ambitieuze organisatie, die zich specialiseert in een breed gamma aan energiezuinige producten en diensten (herwinbare zonne-energie, dakrenovatie en –isolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en batterijsystemen). Ze groeien niet alleen op vlak van marktaandeel, maar ook door continue vernieuwing en uitbreiding van hun productengamma. Vanuit jouw nieuwe rol krijg je de kans om het B2B departement van 0 mee op te bouwen. Jouw commercieel talent en activiteiten worden beloond door een competitieve brutoverloning, firmawagen, tankkaart en een aantrekkelijk pakket extralegale voordelen dat jouw successen beloont.

Om het persoonsgegevensbeleid van Asap (Talentxperts) te lezen, klik of kijk dan op volgende url:
https://www.asap.be/nl/privacy-policy

  • Plaats tewerkstelling: 
    Zonhoven

Deel deze job