De kou een stapje voor blijven bij je werk in de bouw? Dat kan met deze warm aanbevolen tips van Asap Construct.

Bij koude temperaturen in een open ruimte of zelfs in de openlucht werken: het is niet evident. Gelukkig kan je een aantal maatregelen nemen om het werk een stuk te vergemakkelijken. In dit tweede deel:

Hoe je door een aangepaste werkomgeving de kou een stapje voor blijft

1. Werk in een afgesloten ruimte

Voer je werkzaamheden zoveel mogelijk uit in een afgesloten, verwarmde ruimte. Activiteiten zoals bewerking, versnijding, voorbereiding van materialen voor buitenplaatsing, kunnen dikwijls perfect binnen uitgevoerd worden. Kan buitenwerk niet vermeden worden? Las dan voldoende pauze in. Zo kan je je regelmatig opwarmen in een verwarmde ruimte.

2. Voorzie antislipmaterialen

Koude temperaturen gaan vaak gepaard met ijzel en gladde vloeren. Voorzie daarom zand, grint, zout of indien mogelijk antislipstrips op de ondergrond. Zo beperk je het risico op uitglijden. Niet alleen op de begane grond, maar ook op hoogtewerkers!

3. Voorzie verwarmingstoestellen

Voorzie alle werkplekken van voldoende verwarmingstoestellen. Gebruik daarbij bij voorkeur elektrische verwarming. In het geval van verbrandingstoestellen neem je bijkomende preventieve maatregelen om CO2-vergiftiging te voorkomen. Maar welke toestellen je ook gebruikt: hou daarbij ook algemene veiligheidsvoorschriften in acht. Plaats de verwarmingstoestellen niet vlak naast materialen of brandbare producten. Je wil je werf niet in de lucht of rook laten opgaan!

4. Gebruik werkmaterialen met een rubberen grip

Metalen werktuigen kunnen erg koud aanvoelen bij lage temperaturen. Gebruik daarom altijd een comfortabele rubberen grip, die bovendien makkelijk hanteerbaar is met handschoenen.

Met deze maatregelen en tips heeft kou nog weinig vat op je. Resultaat? De klant tevreden. Je baas tevreden. En ook jij bent supercontent.

TIP: Lees ook deel 1 en 3 van "Winter in de bouw"

Enjoy your (Construct) Job!

Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod

Meer blogartikels lezen