Ritmo Art: ons Sociaal bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers | ASAP

Ritmo Art: ons Sociaal bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers

Ritmo Art: ons Sociaal bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers

Ben jij een opdrachtgever in de culturele sector? Dan weet je dat je medewerkers niet kunnen rekenen op een officieel kunstenaarsstatuut. En dat heel wat specifieke sociale regelgeving je aandacht voortdurend afleidt van je creatieve job. Gelukkig is er Ritmo Art, het Sociaal Bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgever, powered by ASAP.

Elke dag werk je hard aan culturele projecten. Voorstellingen, expo’s en initiatieven die kleur brengen in ons leven. Het is dan ook belangrijk dat al je medewerkers zich 100% kunnen focussen op hun creatieve job, in de spotlights of achter de schermen. En op elk moment helemaal in orde zijn met de sociale zekerheid.

Als opdrachtgever heb je er alle belang bij je medewerkers te laten vertegenwoordigen door een solide sociale partner. Dat beseffen we bij ASAP maar al te goed! De ‘artistieke prestaties of producties’ die de Belgische arbeidswetgeving definieert: daarmee doen onze gespecialiseerde art-consulenten dan ook behoorlijk creatief werk.

4 voordelen van Ritmo Art

Zo goed zelfs, dat we onze culturele expertise bundelden in een eigen Sociaal Bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers. Ritmo Art versterkt jouw crew op meer dan 1 manier.

1. Een beschermd statuut voor freelance medewerkers
Tijdens creatieve opdrachten nemen wij de rol van werkgever op ons. Daarbij schrijven we een ideaal scenario uit voor jouw medewerkers, helemaal op maat van hun persoonlijke situatie. Zo komen zij nooit voor onaangename verrassingen te staan.

2. Een stipte uitbetaling
Als opdrachtgever ontvang je wekelijks een factuur voor de creatieve prestaties van je medewerkers. En we zorgen meteen ook voor een stipte uitbetaling. Want goede rekeningen maken goede vrienden.

3. Geen gedoe met administratie
Contracten, loonbrieven, vakantieattesten, … daar hoef jij je niks meer van aan te trekken. Wij nemen je alle complexe verplichtingen uit handen. Daarvoor kunnen wij op onze beurt rekenen op de jarenlange expertise in uitzendarbeid en loonadministratie van ASAP.

4. Deskundig advies
Onze art-consulenten zijn stuk voor stuk échte experts die zich helemaal thuis voelen in het culturele wereldje en zich voortdurend bijscholen. Zo kan jij altijd rekenen op professioneel advies (cultureel, juridisch en boekhoudkundig) en blijf je up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en regels in de culturele sector.

Laat het duidelijk zijn. Kunst zit in ons DNA. Ontdek het zelf op een van onze art-hotspots: in ons Ritmo Art-kantoor in de theaterbuurt in Antwerpen of ons kantoor in hartje Brussel. Of neem alvast een sneak peak op onze site art.ritmo.be en onze sociale media.

Bij Ritmo Art ben je een échte klant. In ons verhaal speel jij altijd de hoofdrol!

Enjoy your (art) Job!

×
×