Notaris Houben over de samenwerking met TalentXperts | ASAP
Home / Artikel / Notaris Houben over de samenwerking met TalentXperts

Notaris Houben over de samenwerking met TalentXperts

Nieuwe notariaatsmedewerkers voor notaris Houben via ASAP Select

Notaris Houben runt zijn notariaat in Genk sinds oktober 2002. Zijn kantoor telt momenteel 14 medewerkers, waaronder twee kersverse nieuwe collega’s. Die selecteerde de notaris met de professionele hulp van TalentXperts. TalentXperts gaat daarbij een stap verder dan een traditionele screening. Om het juiste talent te vinden moet je immers verder kijken dan diploma’s alleen. Ook de juiste attitude en verworven competenties bepalen of er een goede match is.

TalentXperts is gespecialiseerd in de tewerkstelling van hoogopgeleiden

Notaris Herbert Houben vertelt enthousiast: Ongeveer 10 jaar geleden deed ik een eerste keer beroep op TalentXperts (vroeger ASAP Select). Ik was daar zo tevreden over, dat ik opnieuw contact opnam. Deze keer voor twee nieuwe vacatures in mijn kantoor. Als notaris besef ik maar al te goed het belang van werken met professionals. Deze mensen zijn gespecialiseerd in de tewerkstelling van hoogopgeleiden en voeren dat dan ook als de beste uit.

TalentXperts ging snel van start met de selectieprocedure voor twee notariële medewerkers. De eerste screening gebeurde grondig. Op basis van persoonlijke gesprekken en kwalitatieve testen kreeg ik een haarscherp beeld van de kwaliteiten en talenten van de geselecteerde kandidaten. Dat werd duidelijk in de finale gesprekken. Bovendien ontving ik tijdens het hele proces uitgebreide feedback en was ik altijd up-to-date over de stand van zaken.

De selectieprocedure nam welgeteld één maand in beslag, van het eerste contact tot de uiteindelijke contractondertekening. Dat is bijzonder snel. TalentXperts doet zijn naam dan ook alle eer aan.”

Gelukkig kijkt TalentXperts verder dan diploma’s

Gerdje Vaesen (29), notarieel medewerker: “Een tijdje geleden zag ik de online vacature voor notariaatsmedewerker in het kantoor van notaris Houben. Hoewel ik beschik over 3 masterdiploma’s (onder andere in Belgisch en Nederlands recht, criminologie en forensica) miste ik een master in notariaat die als voorwaarde werd gesteld voor de functie. Gelukkig kijkt TalentXperts verder dan diploma’s.

Na een persoonlijke kennismaking kreeg ik toch de kans om me te bewijzen. En toen ging het snel. Op dinsdag stonden 1,5 uur testen op het programma: persoonlijkheidstesten, intelligentie- , vaardigheids- en nauwkeurigheidstesten. Op vrijdag was er de kennismaking met de notaris. En de maandagavond die daarop volgde tekende ik mijn contract. Zo snel gaat het bij TalentXperts.”

Mijn allereerste job? Die dank ik aan TalentXperts.

Kim Cuijvers (21) ), notarieel medewerker: “Mijn allereerste job? Die dank ik aan TalentXperts. Via social media hoorde ik van een voormalige leerkracht dat TalentXperts medewerkers zocht voor het kantoor van notaris Houben. Ik stuurde een mail en vrijwel onmiddellijk kreeg ik TalentXperts aan de lijn. Of ik kon langskomen voor een persoonlijke kennismaking? Graag!

Het was een aangenaam gesprek over mijn studies, maar vooral ook over mijn persoonlijkheid, mijn ambities, wensen en mijn werkwijze. Tijdens de tweede afspraak onderging ik uitgebreide tests. De feedback daarvan en mijn persoonlijkheidsanalyse sloten volgens mij perfect aan bij mijn persoonlijkheid en talenten. Ook tijdens de kennismaking met de notaris klikte het. En dus ging ik onlangs aan de slag. Blij met de accurate en supersnelle aanpak van TalentXperts.”

Op zoek naar specifieke hoogopgeleide talenten?

Met TalentXperts win je niet alleen tijd en moeite. Je bent zeker van een grondige screening. Zodat enkel de meest geschikte kandidaten bij je over de vloer komen. Daarnaast geven professionele testresultaten, een accurate persoonlijkheidsanalyse én een inzicht in attitude en competenties je een stevige houvast bij je finale keuze.


Benieuwd hoe we ook jouw onderneming kunnen versterken?  

Laat je bijstaan door de experts van TalentXperts. Neem contact op met Ellen Mollen op 089 20 14 00 of via ellen.mollen@talentxperts.be.

Enjoy your Job!


ASAP Sneeuwbaleffect

Meer lezen?

Voor hen rolt de (sneeuw)bal al...