Freelancen zonder zelfstandigenstatuut? Maak kennis met Ritmo Art! | ASAP

Freelancen zonder zelfstandigenstatuut? Maak kennis met Ritmo Art!

 Sociaal bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers? Maak kennis met Ritmo Art!  - ASAP

Ben jij een creatief talent? Een kunstenaar, artiest, (freelance) medewerker in de culturele sector? Dan weet je dat je niet kan rekenen op een officieel kunstenaarsstatuut. Gelukkig definieert de Belgische arbeidswetgeving wél ‘artistieke prestaties of producties’. En daar kunnen wij bij ASAP dan weer héél wat creatiefs mee doen. Zoveel zelfs, dat we die expertise bundelden in een eigen Sociaal Bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers. Dames en heren, maak kennis met Ritmo Art!

In de culturele sector stap je van het ene creatieve project in het andere. Projecten die (helaas) niet altijd perfect op elkaar aansluiten. Een statuut als zelfstandige in hoofdberoep? Dat is in veel gevallen dan ook geen optie.

Een wettelijk beschermd statuut op maat

Maar gelukkig is er Ritmo Art. Tijdens jouw creatieve opdrachten nemen wij de rol van werkgever op ons. Officieel ben jij dus bij ons in dienst. Zo geniet jij van alle sociale voordelen van een werknemer in loondienst. Meer nog. Wij werken daarbij een ideaal scenario voor je uit. Want in de culturele sector bestaat geen standaard. Elke situatie is uniek. Puur maatwerk en de meest optimale regeling mét behoud van al je sociale rechten: voor minder doen we het niet. Dankzij ons advies kom jij nooit voor onaangename verrassingen te staan.

4 voordelen van een sociaal bureau voor kunstenaars zoals Ritmo Art

Als erkend Sociaal Bureau voor Kunstenaars en Opdrachtgevers zit kunst in ons DNA. Wij begrijpen als geen ander wat jij nodig hebt. Zoals ....

1. Volledige artistieke vrijheid
Heb je een nieuw project op stapel staan? Fijn zo! Wij kijken er alvast naar uit, wat het ook is. Jij kiest je projecten in functie van je talent. En wij? Wij nemen je daarbij zoveel mogelijk rompslomp uit handen.

2. Deskundig advies
Onze art-consulenten zijn stuk voor stuk échte experts die zich helemaal thuis voelen in het culturele wereldje en zich voortdurend bijscholen. Zo kan jij altijd rekenen op professioneel advies en blijf je up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en regels in de culturele sector.

3. Geen gedoe meer met paperassen
Contracten, betalingen, loonbrieven, vakantieattesten, … daar hoef jij je - gelukkig - niks meer van aan te trekken. Daarvoor kunnen we rekenen op de jarenlange expertise in uitzendarbeid en loonadministratie van Ritmo Art en ASAP. Wij nemen je alle complexe verplichtingen uit handen en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

4. Een stipte uitbetaling
Goede rekeningen maken goede vrienden. Opdrachtgevers ontvangen wekelijks een factuur van ons. En jij bent zeker van een stipte uitbetaling.

Bij Ritmo Art ben je een klant. En dat voel je aan alles. Zo kan jij je 100% focussen op je creatieve job in (de buurt van) de spotlights. Waar we jou het liefst zien. Want in ons verhaal speel jij altijd de hoofdrol!

Enjoy your (Art) Job!

Ritmo Art is jouw toegangsticket tot een zorgeloze culturele job. Ontdek het zelf op art.ritmo.be of en spring binnen voor een interessante babbel in onze Ritmo Art-hotspots in de theaterbuurt in Antwerpen of in hartje Brussel. Hou zeker ook onze sociale media in de gaten!
 

×
×