Nadat Dave (40) zich inschreef bij Asap kreeg hij al snel een berichtje op zijn gsm. Of hij wilde langskomen voor een gesprek en testen. Asap. Niet veel later kon hij aan de slag bij Fiege, een van Europa’s belangrijkste logistieke dienstverleners. Hij startte als orderpicker, en intussen haalde hij zijn attest voor de reachtruck. Hoe zijn werkdag eruit ziet? Dave vertelt enthousiast.

Wat doet een orderpicker in de logistiek?

De wekker gaat. Best wel vroeg, maar dat ben ik gewoon vanuit mijn vroegere job bij de post. Ik vertrek deze week al om 5 uur voor mijn ochtendshift. Dit is mijn favoriete week. Vooral in de zomer doe ik liever de vroege. Omwille van het mooie weer en de vrije namiddag.

Wat staat er vandaag op onze planning? Onze teamleader verdeelt de taken. Ladingen lossen, pakketten ontvangen, met de reachtruck werken: ik doe het allemaal even graag en ben op elke plek inzetbaar. Elke dag ziet er dan ook anders uit.

Etenstijd! Tijdens de pauze in de voormiddag ga ik even naar buiten. Het is plezant om aan onze picknicktafels een frisse neus te halen. Maar om 12 uur ga ik altijd naar de refter boven, samen met mijn collega’s. Daar staat elke dag heerlijke (gratis) soep, koffie, thee en frisdrank voor ons. Twee tassen soep en ik kan er weer 100% tegenaan. Best ook, want namiddag lossen we vrachtwagens. Soms manueel doos per doos, maar liefst doe ik dat met de BT (elektrische transpalet).

Op maandag en vrijdag werken we altijd een kwartiertje langer, andere dagen eindigt onze shift om 13.45 uur. Dat geeft me een hele namiddag om thuis van alles te doen: iets eten, wat chillen in mijn zetel, naar de winkel gaan, in mijn tuin werken, een serie kijken en daarna eten maken, meestal voor 2 dagen. Dat spaart morgen weer wat tijd uit in de keuken.

Bedtijd! Tijdens de week van de ochtendshift probeer ik er tegen 22 uur in te kruipen. Dat lukt niet altijd, maar gelukkig heb ik niet veel slaap nodig. Vroeg opstaan is geen probleem. Voor mijn job bij Fiege stap ik echt met héél veel plezier uit bed! Elke dag opnieuw.

Ladingen lossen, pakketten ontvangen, met de reachtruck werken: ik doe het allemaal even graag en ben op elke plek inzetbaar. Elke dag ziet er dan ook anders uit.

Lees ook: Werken als orderpicker in de voedingssector zoals Kofi?

Zin om net als Dave heel wat jobplezier te laden in een job als orderpicker?


Vind jouw droomjob!

Ontdek ons aanbod