Onze klok staat weer op wintertijd. Dat betekent korte dagen in het verschiet. Naar je werk vertrekken in het donker, en terugkeren in het donker. Tijd om alert te zijn in het verkeer en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen! 

Want niet alleen donkere wegen en verminderde zichtbaarheid vormen een mogelijk gevaar. Ook de gladheid van het wegdek kan letterlijk voor serieuze uitschuivers zorgen. Met alle mogelijke gevolgen voor jezelf, je (jonge) passagiers én andere automobilisten.

Vermijd uitschuivers met deze tips

Wil je alle risico’s onderweg zoveel mogelijk reduceren? Hou je dan aan deze tips.

  • Zorg dat je op tijd uit de veren bent. Zo vermijd je een hectische ochtend en heb je tijd om je wagen voldoende te laten opwarmen en ramen ijsvrij te maken.

  • Vertrek niet net op tijd  Vertrek wat vroeger, een kwartiertje eerder bijvoorbeeld. Tijdens de wintermaanden hou je best rekening met onverwachte omstandigheden onderweg.

  • Respecteer overal de maximale snelheid en hou voldoende afstand. Zeker in uitzonderlijke weersomstandigheden pas je je rijstijl aan.

  • Blijf alert. Hou je hoofd erbij en je handen op het stuur. Gsm’s en smartphones hou je tijdens de rit best zo ver mogelijk van je vandaan.

Zonder ongelukken op je werk arriveren? ’s Avonds heelhuids thuis geraken? Hou rekening met bovenstaande tips. Die garanderen je niet alleen meer veiligheid, maar ook extra gemoedsrust. Want ’s morgens al stressen in de wagen is geen ideale start van je dag.


Veiligheid, daar werk je samen aan. Heb je vragen? Contacteer dan je veiligheidsadviseur.


Enjoy your Job!