De perfecte match: daar is het Asap om te doen. De juiste persoon op de juiste plaats. En die perfecte match zoeken we ook met onze eigen medewerkers. Zodat we samen schitterende resultaten behalen en iedereen tevreden is. Graag stellen we je voor aan Maija Malika, zij vond haar droomjob bij Asap.

Wie is Maija?

Maija woonde tot haar 18 jaar in haar geboorteland Letland. Dan verhuisde ze naar België. Nu is ze 37 jaar, gehuwd en mama van twee kinderen (5 en 8 jaar). In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Ze leest af en toe een roman en gaat graag op reis met haar gezin. Sinds april 2011 werkt ze in het Asap-kantoor in Evergem.

Hoe ben je bij
Asap terechtgekomen?

“Ik hoorde toevallig dat Asap een jobdag organiseerde en wou daar wel eens een kijkje nemen. Een week later mocht ik al starten! Ik kreeg verschillende opleidingen, onder andere over de software die ze gebruikten. Handig, want ik had geen ervaring in de sector. Ik had wel een opleiding Administratief Bediende bij de VDAB gevolgd. En mijn stage liep ik bij selectiekantoor Hudson in Gent. Maar de kneepjes van het vak leerde ik bij Asap. Ook later kreeg ik bij Asap extra opleidingen om een aantal nieuwe zaken te leren. Ook nu nog kunnen we steeds coachings aanvragen aan we daar behoefte aan hebben.

Hoe ziet jouw dag als HR-consulent eruit?

“Altijd anders. Mijn takenpakket is enorm gevarieerd: op zoek gaan naar geschikte kandidaten, interviews afnemen, klanten contacteren, bedrijven bezoeken, planningen opmaken, administratie opvolgen, ... Elke dag komen er nieuwe vacatures bij waarvoor we passende kandidaten moeten vinden. Dat maakt mijn werk zo uitdagend en boeiend.”

Wat vind je het leukste aan je job als HR consultant?

“Het is heel fijn als je de perfecte match hebt gevonden. Ook het contact met mensen vind ik tof. Ik krijg veel waardering voor mijn werk. Bovendien kan ik mijn werk heel goed combineren met mijn gezin. Op amper 15 minuutjes ben ik thuis. We kunnen ook gebruikmaken van flexibele werkuren.”

Kom je goed overeen met je collega’s?

“Absoluut! Ik werk samen met mijn twee collega’s. De sfeer op kantoor zit heel goed. We werken hard, maar we maken ook veel plezier. Is er iemand jarig? Dan versieren we het hele kantoor en zorgen we voor een kleine verrassing. Krijgen we een moeilijke vacature ingevuld, dan is het feest. En we doen ook regelmatig iets samen buiten de werkuren. Onlangs organiseerden we onze eigen ‘Komen eten’ en daarna zijn we eens goed gaan dansen. Jaarlijks organiseert Asap een personeelsfeest, waar we altijd met veel enthousiasme naartoe gaan. We hebben vooraf al veel plezier om onze outfits uit te kiezen en alles voor te bereiden. Het is ook een ideale gelegenheid om andere collega’s terug te zien.”

Hoe is de sfeer op kantoor?

“Bij Asap heerst een echte familiale sfeer. Ik heb een goed contact met mijn collega’s en managers. Als er iets is, dan kan ik altijd bij iemand terecht. Er wordt rekening gehouden met mij. Asap biedt ook heel wat carrièremogelijkheden, met diverse opleidingen, bedrijfsbezoeken en klantenevents. Voor mij is Asap: Enjoy your Job and … have fun!”


Word jij onze nieuwe collega? Bekijk hier onze openstaande vacatures.


Vind jouw droomjob.

Ontdek hier